Wędzone Cheddar i jalapeño kruche ciasteczka
Oryginalny przepis na kruchość zwykle prosi tylko o cztery składniki, masło, cukier, ekstrakt waniliowy i mąkę. Sekretem wykonania pysznego kruchego chleba jest użycie masła wysokiej jakości. Kiedy zaczniesz od tego, warianty są nieograniczone. Wypróbuj ten prosty, pikantny, 5-unośny przepis na ciasteczka z wędzonym cheddarem lub innym wędzonym serem. Jest łuszcząca się, maślana i tandetna, z ugryzieniem! W przypadku innego pikantnego krótkiego chleba wypróbuj czerwone płatki chili lub inne chili lub papryka zamiast jalapeño.
Ingredients
1 szklanka masła
½ szklanki) cukru
2 ½ szklanki mąki
1 szklanka startego wędzonego sera Cheddar
½ szklanki papryczki jalapeño, pozbawionej nasion i posiekanej
Preparation
Za pomocą miksera elektrycznego utrzyj masło z cukrem na gładką masę.
Powoli ubijaj mąkę, aż całkowicie się połączy i uzyska jednolitą konsystencję.
Wymieszać z wędzonym serem cheddar i mieloną papryczką jalapeño.
Podziel ciasto na trzy części. Każdą porcję rozwałkuj na 8-calowy wałek. Polędwiczki schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 F.
Pokrój każdy klocek na ½-calowe plasterki ciasteczek, jak widać na zdjęciu powyżej. Z każdego kłody powinno wyjść około 16 plastrów. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w piekarniku przez 12 minut. Studzimy na drucianej kratce.
Przez Steve Clyka
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now