Palenie jedzenia
Dlaczego zimny dym jest ważny?
Tworzenie dymu bez użycia ciepła to najlepszy sposób na kontrolowanie smaku wędzonej żywności.
Wędzenie na zimno to technika stosowana do aromatyzowania i konserwowania żywności, zwłaszcza mięsa, ryb i serów, poprzez wystawienie jej na działanie dymu z biszkietów do wędzenia firmy Bradley.
W przeciwieństwie do wędzenia na gorąco, które gotuje żywność w trakcie wędzenia, wędzenie na zimno nie podnosi temperatury żywności na tyle, aby ją ugotować, ale zamiast tego pomaga w wysuszeniu żywności i dodaje smaku dymu. To sprawia, że jest to idealna metoda konserwowania żywności, ponieważ niska temperatura i długotrwałe narażenie na dym hamują rozwój szkodliwych bakterii, pleśni i innych mikroorganizmów, które mogą psuć żywność.
Co to jest kuracja mięsna?
Kuracja mięsna to połączenie soli i cukru. Może być płynny (solanka) lub gruboziarnisty (kuracja). Może zawierać wiele innych składników poprawiających smak lub konserwujących mięso. Kurację mięsną można kupić w sklepach spożywczych, sklepach mięsnych lub w niektórych sklepach mięsnych specjalizujących się w kiełbasach i szynkach. Możesz także stworzyć własny; upewnij się jednak, że masz odpowiedni przepis na wędzarnię i znasz odpowiednie proporcje dla rodzaju wędzonego produktu.
Czy można wędzić żywność na zimno bez uprzedniego peklowania?
Tak, możesz. Jest to jeden z trzech sposobów wędzenia jedzenia na zimno. Spróbuj wyjąć dowolny produkt mięsny na świeżo z chłodni i wędzić w możliwie najniższej temperaturze. Nie pozwól, aby temperatura wędzarni przekroczyła 100 stopni F. Doprawiamy lub marynujemy do smaku. Wędź tylko przez 1 do 2 godzin, a następnie gotuj jak zwykle. Trzymaj szyber w górnej części wędzarni szeroko otwarty, ponieważ pomaga to w utrzymaniu niskiej temperatury. Może to być trochę trudne w środku lata, gdy temperatura powietrza przekracza 60 stopni F. Nowe smaki, które możesz stworzyć, są fantastyczne.
Ile kosztuje palenie z palaczem Bradley?
Koszt palenia za pomocą Bradley Smoker wynosi około 1 GBP/1 EUR za godzinę. To mniej więcej tyle samo, co użycie kawałków drewna zakupionych w sklepie.
Jak Bradley robi smakowy bisquette?
To tajemnica. Zdradzimy jednak, że biszkiety powstają wyłącznie z naturalnych produktów, a drewno, którego używamy jest czyste i nie było wcześniej wykorzystywane do innych celów, zanim wyrobiliśmy z niego biszkiet.
Jak długo Bradley robi wędzarnie i bisquettes?
Od 1986 roku produkujemy wędzarnie elektryczne dla kucharzy podwórkowych, smakoszy i branży restauracyjnej. Wiele najlepszych hoteli i restauracji na całym świecie wędzi własne potrawy przy użyciu wędzarki Bradley. Odwiedź naszą stronę z przepisami lub Kanał YouTube Bradleya Palaczaaby dowiedzieć się więcej o różnorodności potraw, które można przygotować w wędzarni.
Jakie drewno pasuje do owoców morza?
Niektóre rodzaje drewna dają lepszy smak w przypadku różnych grup żywności. Nie ma sztywnych zasad, jednak spróbuj połączyć hikorę lub mesquite z wieprzowiną, wołowiną lub czerwoną dziczyzną. Wszystkie rodzaje owoców morza doskonale komponują się z olchą, klonem lub naszą specjalną mieszanką. Lasy owocowe bardzo dobrze komponują się z drobiem i rybami słodkowodnymi. Spróbuj użyć wiśni z dziką kaczką lub kurczakiem.
Czy bradley Bisquettes można stosować w innych wędzarniach, grillach i grillach?
Tak, mamy Bisquettes dostępne we wszystkich naszych smakach, które można kupić w wielu sklepach detalicznych w całym kraju.
Można także kupić Bradley bisquettes tutaj.
Jak długo działa generator dymu?
Tak długo, jak chcesz! Każdy biszkiet pali się przez 20 minut, więc po załadowaniu rurki podajnika biszkietów masz 8 godzin, zanim będziesz musiał go ponownie załadować.
Ile biszkietów drewnianych zużywa się w ciągu godziny?
Każdy biszkiet pali się przez 20 minut. Na godzinę zużywa się trzy biszkiety.
Dlaczego mój mostek okazał się suchy?
Spróbuj posmarować lub użyć „sosu do mopa”, aby utrzymać wilgoć.
Konserwacja
Jak mogę kontrolować wilgotność wewnątrz wędzarni?
Możesz kontrolować wilgotność wewnątrz wędzarni za pomocą otworu wentylacyjnego w górnej części obudowy.
Nie zamykaj całkowicie otworu wentylacyjnego u góry, gdy wydobywa się dym. Jeśli ograniczymy przepływ powietrza zamykając nawiewnik, powietrze nie będzie miało dokąd uciekać. Wilgoć zaczyna się skraplać i czasami na dole drzwi może pojawić się brązowa woda. Wilgotne, uwięzione powietrze próbuje szukać najłatwiejszych dróg wyjścia, ponieważ stale się rozszerza. Gdy zaczyna płynąć z powrotem do generatora, pokrywa elektronikę, przełączniki i czujniki kondensacją, co może powodować szereg problemów.
Gdzie mogę kupić części zamienne do mojej wędzarni?
Aby kupić szeroką gamę części, zapoznaj się z naszą sekcją Strona Części i Akcesoria lub skontaktuj się z naszym Działem Obsługi Klienta, korzystając z funkcji czatu w prawym dolnym rogu ekranu lub za pośrednictwem strona kontaktowa.
Jak zarejestrować gwarancję Bradley Smoker?
Możesz zarejestrować gwarancję na swoją wędzarnię korzystając z naszego Formularz rejestracyjny produktu.
Rozwiązywanie problemów
Dlaczego moja wędzarnia nie osiąga pełnej temperatury?
Należy pamiętać, że nasze elementy grzejne mają moc 500 W i nie są przeznaczone do pracy w wysokich temperaturach. Wędzarnie Bradley zostały zaprojektowane tak, aby utrzymywać niskie i powolne temperatury gotowania. Niemniej jednak, oto kilka wskazówek i rzeczy, na które warto zwrócić uwagę na temat temperatury wędzarni.
- Otwarcie drzwi uwalnia ciepło zgromadzone w środku, a jego ponowne odtworzenie zajmuje trochę czasu. Staraj się jak najrzadziej otwierać drzwi.
- Rozgrzej wędzarnię przed włożeniem do niej jedzenia. Niektórzy użytkownicy wędzarki Bradley Smoker stwierdzili, że pomaga również podgrzewanie nieco wyższe niż w przypadku gotowania.
- Włóż mięso do wędzarni w temperaturze pokojowej. Zapobiega to drastycznemu spadkowi temperatury po włożeniu do wędzarni zimnego kawałka mięsa, bezpośrednio z lodówki.
- Chroń wędzarnię przed wiatrem i żywiołami oraz przed temperaturami poniżej zera. Temperatura otoczenia wpływa na temperaturę wewnętrzną wędzarni, więc im jest zimniej, tym dłużej trwa nagrzewanie wędzarni.
Jeśli potrzebujesz przedłużacza, upewnij się, że jest on wytrzymały i ma mniej niż 20 stóp długości.
- Gotuj z otwartym otworem wentylacyjnym, ponieważ powoduje to uwolnienie części wilgoci znajdującej się w środku. Należy pamiętać, że nigdy nie należy gotować przy zamkniętej przepustnicy bardziej niż ¼.
- Jeśli element grzejny migocze podczas nagrzewania lub nie świeci na czerwono, gdy jest gorący, może być konieczne zakupienie zamiennego elementu grzejnego.
Jeżeli masz problemy z utrzymaniem odpowiedniej temperatury wewnątrz wędzarni, skontaktuj się z nami!
Moja wędzarnia nie wydziela ciepła. Co się dzieje?
Najpierw upewnij się, że wędzarnia jest zasilana, upewniając się, że wszystkie przewody są dobrze podłączone. Po drugie, weź krótki i długi przewód zasilający, połącz je razem, aby utworzyć jeden długi przewód zasilający i podłącz je z wieży dymnej (większa jednostka po prawej ze stojakami) bezpośrednio do gniazdka. Pozostaw urządzenie podłączone do zasilania na 5–10 minut i sprawdź, czy element grzejny świeci się na czerwono. Jeśli tak się nie stanie, odłącz krótszy kabel i po prostu podłącz dłuższy kabel do wieży dymnej bezpośrednio do gniazdka. Ponownie pozostaw na 5-10 minut i sprawdź, czy element grzejny świeci się na czerwono. Jeśli element grzejny świeci na czerwono, może to oznaczać problem z kablem połączeniowym (krótszym kablem zasilającym). Aby uzyskać dalszą pomoc, zadzwoń na naszą linię obsługi klienta pod numer 1-866-508-7514. Jeśli Twój element grzejny nie świeci się na czerwono, może to oznaczać, że jest przepalony. Możesz zamówić nowy element grzejny lub ponownie porozmawiać z nami tutaj.
What is causing my smoker temperature fluctuation?
A temperature swing is when your smoker's temperature rises above and sinks below your set temperature on an extreme level. This is unusual but small differences are completely normal and expected, please read below.
NORMAL TEMPERATURE BEHAVIOR
Bradley Smokers heat on an average, very similar to your home oven. This means the temperature will have slight fluctuations, either higher or lower than the set temperature throughout the cook; but over time, the temperature should average out to what you set it to. A home oven does the same thing, producing an average temperature over the course of the run time. So while a home oven shows you the average temperature, which a Bradley Smoker also shows you as the set temperature, but he actual temperature reading that you get on Digital models shows you the real-time temperature of the smoker. To make things slightly more complicated, this real-time temperature is from just one single point in the whole cabinet (where the temperature sensor is located) and so the real-time temperature itself will also fluctuate across the cabinet where you will experience hot spots and cool spots. Remember this is a natural draft smoker with air intake and a air vent for air flow to run through the smoker - it isn't an inclosed fan forced oven.
On good-weather day with low wind, your smoker should fluctuate no more than ±27°F (±15°C).
COMMON CONTRIBUTORS TO TEMPERATURE SWINGS
It’s important to note that our heating elements are 500 watts, and are not designed for high temperatures. Bradley Smokers are crafted to maintain low and slow cooking temperatures. Nonetheless, here are a few tips and things to note about the temperature of your smoker.
- Opening your door releases the heat stored inside, which takes some time to build back up. Try to open the door as little as possible.
- Preheat your smoker before putting your food in it. Some Bradley Smoker users have found preheating slightly higher than you’ll be cooking at helps as well.
- Put your meat into the smoker at room temperature. This prevents the drastic drop in temperature when you place a cold piece of meat into the smoker, directly from the refrigerator.
- Keep your smoker protected from wind and the elements, and out of below freezing temperatures. Ambient temperature affects the internal temperature of your smoker, so the colder it is the longer it will take to heat your smoker.
If you require the use of an extension cord, make sure it is heavy-duty and less than 20 feet long.
- Cook with your vent open, as this releases some of the moisture inside. It is important to note that you should never cook with your damper closed more than ¼.
- If your heating element is flickering while heating up, or is not solid red across when hot, you may need to purchase a replacement heating element.