Robimy to, co kochamy
W Bradley Smoker jesteśmy dumni z dostarczania najczystszego dymu i najwyższej jakości wędzarni do powolnego palenia, co tylko przyjdzie Ci do głowy. Nie jesteśmy pierwsi i nie ostatni, ale na pewno jesteśmy najlepsi. Nasze wędzarnie zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić Ci jedzenie o najlepszym smaku, bez ciągłego monitorowania.
za każdym wielkim palaczem kryje się wspaniała historia
-
Nasza historia wygląda następująco: mistrz wędzenia nie miał zielonego pojęcia o połowach łososia i poprosił nas o radę. Jeśli chciał nauczyć się łowić ryby, powiedzieliśmy mu, że będzie musiał nas nauczyć wędzenia łososia. Następnie podzieliliśmy się kardynalną zasadą łowienia ryb… nie łowimy tam, gdzie nie ma ryb. W zamian powiedział, że musisz kontrolować dym, to proste.
-
Mając mocno zakorzenioną zasadę wędzenia żywności, postanowiliśmy stworzyć wędzarnię, która właśnie to robi – wytwarza czysty, ciągły dym bez potrzeby ciągłej uwagi. Powstał fantastyczny dym, a powstałe w ten sposób jedzenie było po prostu znakomite. Lokalni wykwintni szefowie kuchni jako pierwsi dostali w swoje ręce Bradley Smoker, a teraz udostępniamy go każdemu.
„Paliłem” mięso na grillu, ale chciałem prawdziwego palacza. Palacze Bradley są jeszcze łatwiejsze niż myślałem. Ustaw i zapomnij.
-
marka
Jako marka Bradley oferuje niezrównaną jakość, prostotę i spójność. Istniejemy na rynku już od dłuższego czasu, ale wciąż dostarczamy najnowszą technologię w najlepszym smaku. Kochamy to co robimy i robimy to co kochamy.
-
Misja i wizja
Misją Bradleya zawsze było dostarczanie wędzarni, która dostarcza na Twój stół najlepsze wędzone jedzenie. Od lat 70-tych staramy się oferować każdemu najlepsze możliwe smaki wędzarni, szeroki wybór produktów i wygodę, jaką daje biszkiet z automatycznym podawaniem. Naszą wizją jest bycie firmą, do której każdy przychodzi dla palacza, i w której ludzie mogą odkryć piękny smak wędzonej żywności bez konieczności wykonywania pracy, jaką wykonuje normalny palacz.
kilka szybkich faktów
-
Szac.
1986
40 lat. Doświadczenia
Od pierwszego dnia do wszystkiego, co nadejdzie, zawsze doskonalimy to, co robimy.
-
Nad
1,5 m
Palacze sprzedani
Od palaczy, którzy kochają spędzać czas na świeżym powietrzu, po domowych szefów kuchni – każdy znajdzie coś dla siebie.
-
Dokładnie
16
Pyszne Smaki
Od klonowych po karaibskie biszkiety – jest tak wiele możliwości wyboru.
wspólnota
Nic nie przebije możliwości spotkania ludzi przy smakowicie wędzonym posiłku. Otwórz lodówki i napij się drinków, podziel się historiami i dołącz do społeczności Bradley Smoker Community. Znajdziesz tu świetne miejsce, w którym możesz podzielić się swoimi doświadczeniami, przepisami, sztuczkami i – miejmy nadzieję – wskazówkami, które pomogą Ci podnieść poziom umiejętności palenia.
Bradley Smoker Endorsements
Mark Hix
” I have been using the Bradley Smoker for six years and it has revolutionised our menus in the restaurants to the point that we are even selling de Beauvoir smoked salmon in Selfridges food hall. Although we use them commercially for all our restaurants they are a fantastic thing to have at home if you are a keen fisherman, smoker, or experimental cook, having it at home in the garage or built into the shed. “
– Mark Hix, chef and restaurateur
Nathan Outlaw
” Using the Bradley Smoker gives us an extra technique angle when developing new recipes. The consistency of the smoke is what gives this product a consistent reliability which is what we need due to the precise nature of our cooking. Other smokers tend to be erratic.”
– Nathan Outlaw, Michelin Starred chef and restaurateur
sam white
“Our Bradley Smoker is an essential bit of kit for 45 Jermyn St. Not only do we have our own Piccadilly Smoked Salmon on the menu for breakfast, lunch and dinner, but we also sell it in the food hall of Fortnum & Mason.
The smoker is fantastic for smoking fish, but we also use it to smoke a variety of produce, like beetroots and parsnips – the smoker creates this incredible depth of flavour and makes for really interesting salads and purees.
Smoking inhouse also allows us to have control of consistency of flavour and product which is very important to us.”
– Sam White, Head Chef 45 Jermyn St. Fortnum & Mason
peter gorton
” At Gortons we use Bradley Smokers for a range of speciality dishes, especially when game is in season. In a busy restaurant kitchen they provide us with the flexibility to create our own smoked food items with remarkable ease and efficiency. “
– Peter Gorton, chef and restaurateur
jose souto
” Bradley Smoker brings a new dimension to cooking game, with flavour and texture guaranteed. It makes the game season last longer by allowing us to extend the shelf life when there is a glut of in-season game available. A fantastic way to add value and a different eating experience. “
– Jose Souto, field sportsman and food writer
(Jose is a Chef Lecturer, at London Westminster Kingsway College where Bradley Smokers are used in the teaching kitchens.)