Mesquite Smoked BBQ Beef Ribs Recipe

Wędził mesquite Żeberka wołowiny BBQ



Są szanse, że widziałeś tutaj wiele przepisów na żebra wieprzowe. Mniej popularne, żeberka wołowe są większe i wymagają niskiego i powolnego przygotowania. Jednak ten przepis zajmie Ci zaledwie 3 godziny palenia i okaże się świetnie.

Ingredients

1 żeberka wołowe pokrojone na środku

2 łyżki papryki

2 łyżki cukru białego

1 łyżka soli

1 łyżka chili w proszku

1 łyżka czosnku w proszku

1 ½ łyżeczki suchej musztardy

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka pieprzu cayenne

1 łyżeczka mielonego kminku

1 szklanka sosu BBQ

Preparation

Wymieszaj przyprawy i cukier, aby przygotować mieszankę przyprawową.

Zdejmij błonę z tylnej części żeberek. Obficie natrzyj mieszaniną przypraw całe żeberka. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając biszkietów o smaku Mesquite.

Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez 3 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura żeberek osiągnie 190°F.

Wyjmij żeberka z wędzarni i obficie polej je sosem BBQ.

Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Przez: Steve Cylka

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now