Wędził mesquite Żeberka wołowiny BBQ
Są szanse, że widziałeś tutaj wiele przepisów na żebra wieprzowe. Mniej popularne, żeberka wołowe są większe i wymagają niskiego i powolnego przygotowania. Jednak ten przepis zajmie Ci zaledwie 3 godziny palenia i okaże się świetnie.
Ingredients
1 żeberka wołowe pokrojone na środku
2 łyżki papryki
2 łyżki cukru białego
1 łyżka soli
1 łyżka chili w proszku
1 łyżka czosnku w proszku
1 ½ łyżeczki suchej musztardy
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka mielonego kminku
1 szklanka sosu BBQ
Preparation
Wymieszaj przyprawy i cukier, aby przygotować mieszankę przyprawową.
Zdejmij błonę z tylnej części żeberek. Obficie natrzyj mieszaniną przypraw całe żeberka. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając biszkietów o smaku Mesquite.
Umieść żeberka w wędzarni i wędź przez 3 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura żeberek osiągnie 190°F.
Wyjmij żeberka z wędzarni i obficie polej je sosem BBQ.
Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Przez: Steve Cylka
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now