Smoked T-Bone Steaks with Goat Cheese Butter

Wędzony Steki z kości T. z kozim masłem serowym



Ten piękny stek T-Bone jest bardzo delikatny i po zakończeniu tego przepisu będziesz mógł zobaczyć soczystość.

Ingredients

2 steki z kością T (1,8 funta każdy) o grubości 9,5 cala

Nacieranie kawą z solą i pieprzem (w filmie użyto nacierania wołowiną z pieprzem pancernikiem)

4 uncje masła z koziego sera

Mieszanka Rub:

1 łyżeczka płatków czerwonej papryki

1 łyżeczka mielonego czosnku

1 łyżeczka posiekanej z wierzchu zielonej cebuli

Preparation

Weź obie 1,8-funtowe kości typu T i użyj odrobiny kaczego tłuszczu jako spoiwa lub użyj oliwy z oliwek, jeśli nie masz kaczego tłuszczu.

Natrzyj mięso mieszanką i dopraw je przyprawą z wołowiną z pieprzem pancernikiem.

Włóż je do profesjonalnej wędzarni Bradley P10 na 59 minut w temperaturze 225°F (107,2°C) i podgrzej do 100 (37,8°C)–110°F (43,3°C) stopni

Następnie podsmaż na żeliwnej patelni z masłem z koziego sera.

Odstaw na około 10 minut.

Pokrój na jedną kostkę i jeśli wystarczająco ją przysmażysz, masło zacznie się topić i przetnie kość T, aby była wystarczająco delikatna i soczysta przy średnim wysmażeniu.

Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika