Wędzony Steki z kości T. z kozim masłem serowym
Ten piękny stek T-Bone jest bardzo delikatny i po zakończeniu tego przepisu będziesz mógł zobaczyć soczystość.
Ingredients
2 steki z kością T (1,8 funta każdy) o grubości 9,5 cala
Nacieranie kawą z solą i pieprzem (w filmie użyto nacierania wołowiną z pieprzem pancernikiem)
4 uncje masła z koziego sera
Mieszanka Rub:
1 łyżeczka płatków czerwonej papryki
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka posiekanej z wierzchu zielonej cebuli
Preparation
Weź obie 1,8-funtowe kości typu T i użyj odrobiny kaczego tłuszczu jako spoiwa lub użyj oliwy z oliwek, jeśli nie masz kaczego tłuszczu.
Natrzyj mięso mieszanką i dopraw je przyprawą z wołowiną z pieprzem pancernikiem.
Włóż je do profesjonalnej wędzarni Bradley P10 na 59 minut w temperaturze 225°F (107,2°C) i podgrzej do 100 (37,8°C)–110°F (43,3°C) stopni
Następnie podsmaż na żeliwnej patelni z masłem z koziego sera.
Odstaw na około 10 minut.
Pokrój na jedną kostkę i jeśli wystarczająco ją przysmażysz, masło zacznie się topić i przetnie kość T, aby była wystarczająco delikatna i soczysta przy średnim wysmażeniu.
Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika