Smoked Spicy Beef Sticks

Wędzone pikantne Patyki wołowe



Ten wędzony, pikantny przepis na patyki wołowe jest bardzo elastyczny. Możesz zastąpić wołowinę dziczyzną, ale zwróć na to uwagę. Jeśli używasz dziczyzny, dodaj 10-15% wołowiny lub tłuszczu wieprzowiny. Jeśli chodzi o obudowy, można użyć owiec lub kolagenu, 17-19 mm. Zapal je przez 1 1/2-2 godziny w temperaturze szafki 150 ° F-160 ° F. Następnie podbij szafkę umiarkowaną do 175 ° F, aż temperatura wewnętrzna mierzy 152 ° F. W tej temperaturze będziesz mieć świeży styl patyczki. Lub możesz kontynuować, dopóki nie osiągniesz pożądanej suchości lub odwodnij się dalej, aby uzyskać szczupły jim jak suchość.

Ingredients

Przepis na 5 funtów:

5 funtów chudego burgera (85/15) lub dziczyzny. Jeśli używasz dziczyzny, dodaj 10-15% tłuszczu wołowego lub wieprzowego.

1 łyżeczka Instacure #1 (inaczej różowa sól; Praski proszek #1; Modern Cure #1; TCM)

1-1/2 łyżeczki Czarnego pieprzu

1-1/2 łyżeczki czerwonej papryczki chili (użyłam chipotle)

1-1/2 łyżeczki soli czosnkowej

2 łyżeczki Akcent (opcjonalnie)

1 łyżeczka pieprzu cayenne (dodaj więcej, aby podgrzać)

1/2 łyżeczki papryki

2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki (przeszłam przez młynek, tylko trochę, żeby rozdrobnić nasiona)

1/2 szklanki zimnej wody

3 łyżki soli

2 łyżeczki cukru

2 łyżeczki ostrego sosu (ja użyłam Franks Extra Hot)

1 łyżka kapsułkowanego kwasu cytrynowego (opcjonalnie)

Osłonki owcze lub kolagenowe 17 – 19mm

Preparation

W małej misce wymieszaj ostry sos, cukier, wodę i sól. Mieszaj, aż cukier i woda całkowicie się rozpuszczą.

W osobnej misce wymieszaj resztę suchych składników oprócz kapsułkowanego kwasu cytrynowego. Mieszaj, aż dobrze się wymiesza.

Połącz mokre i suche składniki z mięsem i dobrze wymieszaj.

Tuż przed farszem dodać kapsułkowany kwas cytrynowy i napełnić przygotowane osłonki. Ułóż kiełbasę na stojakach i włóż do wędzarni Bradley.

Zastosuj dym przez 1 1/2 – 2 godziny w temperaturze szafki 150°F-160°F. Następnie uderz o szafkę temperatura do 175°F, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 152°F. W tej temperaturze otrzymasz świeży kij w kształcie węża. Możesz też kontynuować aż do osiągnięcia pożądanej suchości lub dalej odwadniać, aby uzyskać efekt Slim Jim przypominający suchość.