Wędzony Pastrami
To fantastyczny przepis krok po kroku, jak zrobić pastrami! Niesamowity smak i idealny do kanapek, rzadko są jakieś resztki. To niesamowite wędzone wycierami można pochłonąć w ułamku czasu, aby wyleczyć i palić mostek wołowy, ale po jednym kęsie tego domowego wycienia, zgodzisz się, że czekanie było tego warte.
Ingredients
Solanka Marynująca:
1 kawałek mostka (pastrami)
1 laska cynamonu
2 łyżki stołowe nasion kolendry
1/2 łyżki stołowej nasion kopru
1 łyżka stołowa goździków
1 łyżka stołowa czerwonej mielonej papryki
1 łyżka stołowa ziela angielskiego
2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka różowej soli peklowanej
2 łyżki stołowe sproszkowanego czosnku
2 łyżki stołowe mielonego imbiru
2 łyżki stołowe proszku cebulowego
1 szklanka granulowanego cukru
1 szklanka soli koszernej
1 galon wody
1 galon lodu
Pocierać:
Gorczyca żółta jako spoiwo
2 łyżki stołowe zmielonych nasion kolendry
2 łyżki stołowe zmielonego czarnego pieprzu
Preparation
Do litra wrzącej wody dodać wszystkie przyprawy do marynowania, dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
W odpowiednio dużej misce zalej lód solanką marynującą, dobrze mieszając, aż ostygnie, dodaj pastrami pod płaską pokrywką i wstaw do lodówki na 5 dni.
Po zakończeniu marynowania wyjmij pastrami z solanki, dokładnie spłucz, osusz i posmaruj odpowiednią ilością żółtej musztardy do natarcia.
Natrzyj mieszkanie wystarczającą ilością pokruszonych nasion kolendry i czarnego pieprzu.
Doprowadź wędzarnię do 121,1°C i umieść pastrami płasko na środkowej półce na 4 godziny, używając biszkietów hikorowych.
Po upływie 4 godzin zawiń pastrami podwójnie w folię aluminiową i włóż ponownie do wędzarni o temperaturze 137,8°C na 4 godziny (w tym czasie nie potrzeba już wędzić), aż temperatura wewnętrzna wyniesie około 96,1°C i osiągnie Osiągnięto 210 F (98,9 C).
Włóż do domu, przykryj na około godzinę przed podaniem i ciesz się smakiem.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now