Wędzony Kotleciki Mielone
Zwrot tego klasycznego wygody. Zamiast dużego pielęgnacji przygotuj 3 lub 4 mini pielęgniarki i umieść je do palacza Bradleya. Użyj hickory Bisquettes, aby uzyskać lepszy dymny smak
Ingredients
2 funty świeżej, chudej mielonej wołowiny
½ szklanki pieczonej czerwonej papryki, posiekanej
1 Jajko, lekko ubite
½ szklanki bułki tartej
¼ szklanki śmietanki 10%.
1 ½ łyżeczki soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka suszonego oregano
½ łyżeczki pieprzu cayenne
¾ szklanki sosu BBQ
Bisquettes Bradley o smaku hikorowym
Preparation
W dużej misce połącz wszystkie składniki oprócz sosu BBQ.
Zagniataj mieszaninę rękami, aż wszystko zostanie całkowicie połączone i dokładnie wymieszane.
Z powstałej masy mięsnej uformuj 3 lub 4 mini bochenki.
Połóż mini klopsiki na stojakach wędzarni i posmaruj je odrobiną sosu BBQ.
Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (hikora sprawdza się bardzo dobrze).
Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.
Umieść klopsiki w wędzarni i piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 160°F.
Posmaruj pozostałym sosem BBQ po pierwszych 2 godzinach wędzenia.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now