Smoked Mini Meatloaves

Wędzony Kotleciki Mielone



Zwrot tego klasycznego wygody. Zamiast dużego pielęgnacji przygotuj 3 lub 4 mini pielęgniarki i umieść je do palacza Bradleya. Użyj hickory Bisquettes, aby uzyskać lepszy dymny smak

Ingredients

2 funty świeżej, chudej mielonej wołowiny

½ szklanki pieczonej czerwonej papryki, posiekanej

1 Jajko, lekko ubite

½ szklanki bułki tartej

¼ szklanki śmietanki 10%.

1 ½ łyżeczki soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonego oregano

½ łyżeczki pieprzu cayenne

¾ szklanki sosu BBQ

Bisquettes Bradley o smaku hikorowym

Preparation

W dużej misce połącz wszystkie składniki oprócz sosu BBQ.

Zagniataj mieszaninę rękami, aż wszystko zostanie całkowicie połączone i dokładnie wymieszane.

Z powstałej masy mięsnej uformuj 3 lub 4 mini bochenki.

Połóż mini klopsiki na stojakach wędzarni i posmaruj je odrobiną sosu BBQ.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (hikora sprawdza się bardzo dobrze).

Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Umieść klopsiki w wędzarni i piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 160°F.

Posmaruj pozostałym sosem BBQ po pierwszych 2 godzinach wędzenia.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now