Smoked beef short ribs on cutting board

Smoked Five-Spice Short Ribs



Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.

Ingredients

4-6 krótkich żeberek wołowych z kością

Dla Slathera:

½ szklanki musztardy Dijon

2 łyżki sosu Worcestershire

Dla pocierania:

3 łyżki soli koszernej

½ szklanki brązowego cukru

1 łyżka papryki

1 łyżka mieszanki pięciu przypraw

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Wymieszaj musztardę Dijon i sos Worcestershire w jednej misce.

W drugiej misce wymieszaj przyprawy do nacierania.

Posmaruj krótkie żeberka (jak się domyśliłeś) pastą, a następnie posmaruj je masą. Pozostawić w lodówce na 2-3 godziny do wchłonięcia smaków.

Wędź krótkie żeberka kością w dół (a mięsem do góry) bisquettes Mesquite przez 4-5 godzin na natłuszczonej ruszcie w temperaturze 225-250°F.

Sprawdź wewnętrzną temperaturę żeberek, trzymaj je wędzone aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 185°F.

Wyjmij z wędzarni i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now