Wędzone teriyaki Ukąszenia wołowiny Z przepisem Wasabi Mayo
Te wędzone ukąszenia wołowiny idealnie pasują do smaku Mayo Wasabi.
Ingredients
3 funty pieczeni wołowej (polędwica, karkówka itp.)
3 łyżki oleju
1 szklanka marynaty teriyaki
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka suszonych płatków chili
⅓ szklanki miodu
1 łyżeczka proszku wasabi
2 łyżeczki soku z cytryny
⅓ szklanki majonezu
Preparation
Odetnij pieczeń wołową z większości tłuszczu i błony. Pokroić w kostkę o boku ½ – 1 cm
W dużej misce wymieszaj olej, marynatę teriyaki, sos sojowy, płatki chili i miód. Wrzuć pokrojoną w kostkę wołowinę do miski i wymieszaj tak, aby wołowina była całkowicie pokryta marynatą. Przykryj miskę folią i włóż do lodówki na 8 godzin. Jeśli to możliwe, w trakcie marynowania wołowinę kilka razy zamieszaj.
Połóż wołowinę na stojakach wędzarniczych. Jeśli wołowina wypada, użyj stojaków do suszenia lub magicznych mat.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego bisquettes z drewna (świetnie sprawdzają się mesquite, dąb, hikora i pekan).
Wędzić wołowinę przez 2 – 3 godziny. Gdy marynata zacznie się karmelizować, zewnętrzna część wołowiny powinna nabrać glazury.
Przygotuj majonez wasabi, mieszając proszek wasabi i sok z cytryny. Mieszaj z majonezem, aż się połączy i będzie gładki.
Podawaj wołowinę z majonezem wasabi.
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now