Beef Bites

Wędzone teriyaki Ukąszenia wołowiny Z przepisem Wasabi Mayo



Te wędzone ukąszenia wołowiny idealnie pasują do smaku Mayo Wasabi.

Ingredients

3 funty pieczeni wołowej (polędwica, karkówka itp.)

3 łyżki oleju

1 szklanka marynaty teriyaki

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżeczka suszonych płatków chili

⅓ szklanki miodu

1 łyżeczka proszku wasabi

2 łyżeczki soku z cytryny

⅓ szklanki majonezu

Preparation

Odetnij pieczeń wołową z większości tłuszczu i błony. Pokroić w kostkę o boku ½ – 1 cm

W dużej misce wymieszaj olej, marynatę teriyaki, sos sojowy, płatki chili i miód. Wrzuć pokrojoną w kostkę wołowinę do miski i wymieszaj tak, aby wołowina była całkowicie pokryta marynatą. Przykryj miskę folią i włóż do lodówki na 8 godzin. Jeśli to możliwe, w trakcie marynowania wołowinę kilka razy zamieszaj.

Połóż wołowinę na stojakach wędzarniczych. Jeśli wołowina wypada, użyj stojaków do suszenia lub magicznych mat.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego bisquettes z drewna (świetnie sprawdzają się mesquite, dąb, hikora i pekan).

Wędzić wołowinę przez 2 – 3 godziny. Gdy marynata zacznie się karmelizować, zewnętrzna część wołowiny powinna nabrać glazury.

Przygotuj majonez wasabi, mieszając proszek wasabi i sok z cytryny. Mieszaj z majonezem, aż się połączy i będzie gładki.

Podawaj wołowinę z majonezem wasabi.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now