Wędzone i oszczędzane Picanha Roast -Wytnij w paski
Picanha to słynne brazylijskie krój wołowiny z Brazylii, znany również jako górna polędwica lub czapka z grubą tłuszczową czapką.
Jedną popularną brazylijską techniką tego kroju jest podawanie jej w paskach, w zasadzie steki wycinają te, aby mieć całą długość pieczeni. A magią jest to, że dostajesz się na każdym steku krótszą/cieńszą częścią cięcia (najbardziej delikatnego) i większej i grubszej części sokowirówki.
Kiedy przecinasz steki inaczej, ludzie, którzy jedzą grubsze części lub pierwsze steki, nie będą tak delikatne ani aromatyczne, jak mniejsze steki pochodzące z czubka pieczeni.
Przetestuj to i sprawdź różnicę, brazylijskie mistrzowie pit będą zadowoleni z tego, jak nauczyłeś się perfekcyjnego skrócenia.
Również prosto w przyprawie, więc nie obezwładniasz smaku mięsa, zaufaj mi, to będzie niesamowite.
Ingredients
Sól koszerna
Zmielony czarny pieprz
Preparation
Przy całej pieczeni/kawałku nie potrzeba dużo przygotowań, dopraw ze wszystkich stron koszerną solą i mielonym pieprzem, tak aby była całkowicie przykryta.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 250°F (121°C), połóż go na stojakach tłustą czapeczką do góry i wędź drzewem hikorowym lub jabłoniowym, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 120°C°F (49°C).
Wyjmij go z wędzarni i pokrój steki w sposób opisany wcześniej. Na rozgrzanym grillu połóż steki na grillu i smaż je, aż osiągną wewnętrzną temperaturę 130°C.°F (54°C).
Pozwól mu odpocząć przez kilka minut, aby zachować soki w środku i dokończ gotowanie, uzyskasz idealny średnio wysmażony.
Teraz wystarczy pokroić i podawać, jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak, sos chimichurri będzie idealnym połączeniem.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now