Wskazówka stekowa Tacos
Dowiedz się, jak zrobić tacos stekowy, świetny lato.
Wskazówka: stek marynaty przez 48 godzin za pomocą 1 galonowej torby zamka. Dokładaj na wolnym ogniu marynaty przez minimum 10 minut, aby upewnić się, że zawartość alkoholu gotuje się.
Ingredients
Tacos:
Porady z polędwicy wołowej 1/16 uncji
6 Tortille pszenne
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 szklanka szpinaku baby
½ szklanki soku jabłkowego
Marynata:
1 szklanka ketchupu
1 uncja białego rumu
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu Worcestershire
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki mielonego pieprzu
1 łyżka posiekanej cebuli
½ łyżeczki pieprzu cayenne
¼ szklanki octu balsamicznego
Preparation
Wszystkie marynowane składniki wymieszaj razem w rondlu i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Przed użyciem odczekaj 5 do 10 minut. Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 121,1°C. Połóż stek na macie nieprzywierającej, połóż na ruszcie i włóż do wędzarni.
Umieść sok jabłkowy w butelce ze spryskiwaczem i spryskuj końcówki steków co 20 minut, aby mięso było wilgotne z zewnątrz.
Włącz grill na dużym ogniu, aby obsmażyć końcówki steków w odwrotnej kolejności. Po 50 minutach w wędzarni zdejmij wędzarnię i zanurz każdy kawałek w marynacie przed położeniem na grillu. Teraz połóż na grillu i usłysz skwierczenie mięsa, gdy dotyka gorącego grilla, i piecz do temperatury 73,8°C (prawie dobrze wypieczone).
Za pomocą szmatki zwilż całość i włóż tortille z mąki do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty. Dodaj stek, szpinak i kwaśną śmietanę do tortilli z mąki i ciesz się smakiem!
Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa