Steak Tip Tacos

Wskazówka stekowa Tacos



Dowiedz się, jak zrobić tacos stekowy, świetny lato.

Wskazówka: stek marynaty przez 48 godzin za pomocą 1 galonowej torby zamka. Dokładaj na wolnym ogniu marynaty przez minimum 10 minut, aby upewnić się, że zawartość alkoholu gotuje się.

Ingredients

Tacos:

Porady z polędwicy wołowej 1/16 uncji

6 Tortille pszenne

4 łyżki kwaśnej śmietany

1 szklanka szpinaku baby

½ szklanki soku jabłkowego

    Marynata:

    1 szklanka ketchupu

    1 uncja białego rumu

    1 łyżka sosu sojowego

    1 łyżka sosu Worcestershire

    ½ łyżeczki soli

    ½ łyżeczki mielonego pieprzu

    1 łyżka posiekanej cebuli

    ½ łyżeczki pieprzu cayenne

    ¼ szklanki octu balsamicznego

    Preparation

    Wszystkie marynowane składniki wymieszaj razem w rondlu i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Przed użyciem odczekaj 5 do 10 minut. Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 121,1°C. Połóż stek na macie nieprzywierającej, połóż na ruszcie i włóż do wędzarni.

    Umieść sok jabłkowy w butelce ze spryskiwaczem i spryskuj końcówki steków co 20 minut, aby mięso było wilgotne z zewnątrz.

    Włącz grill na dużym ogniu, aby obsmażyć końcówki steków w odwrotnej kolejności. Po 50 minutach w wędzarni zdejmij wędzarnię i zanurz każdy kawałek w marynacie przed położeniem na grillu. Teraz połóż na grillu i usłysz skwierczenie mięsa, gdy dotyka gorącego grilla, i piecz do temperatury 73,8°C (prawie dobrze wypieczone).

    Za pomocą szmatki zwilż całość i włóż tortille z mąki do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty. Dodaj stek, szpinak i kwaśną śmietanę do tortilli z mąki i ciesz się smakiem!

    Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa