Teriyaki Burnt Ends

Teriyaki Burnt Ends



Here’s how you can get the classic teriyaki flavor while saving some pocket change and some time spent at the smoker! Trust us, you won’t be the same after a bite of this!

Ingredients

Pieczeń wieprzowa

Sos Teriyaki

Sól

Pieprz

Czosnek w proszku

Zielone cebule

ziarenka sezamu

Opcjonalny:

Biszkiety z drewna klonowego

Preparation

Pokrój pieczeń w kostkę i dopraw ją solą, pieprzem i czosnkiem.

Włóż wołowinę do wędzarni i wędź ją w temperaturze 220°F lub 105°C przez około 2 godziny. Opcjonalny: Można go wędzić z bisquettesami klonowymi dla dodatkowego smaku dymu.

Po 2 godzinach ułóż mięso w naczyniu foliowym i wymieszaj z dużą ilością sosu teriyaki.

Umieść miskę foliową z powrotem w wędzarni na dodatkowe 2 godziny w temperaturze 270°F lub 135°C.

Odstaw na dodatkowe 10 minut, a następnie udekoruj zieloną cebulą i ziarnami sezamu.

Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now