Teriyaki Burnt Ends
Here’s how you can get the classic teriyaki flavor while saving some pocket change and some time spent at the smoker! Trust us, you won’t be the same after a bite of this!
Ingredients
Pieczeń wieprzowa
Sos Teriyaki
Sól
Pieprz
Czosnek w proszku
Zielone cebule
ziarenka sezamu
Opcjonalny:
Biszkiety z drewna klonowego
Preparation
Pokrój pieczeń w kostkę i dopraw ją solą, pieprzem i czosnkiem.
Włóż wołowinę do wędzarni i wędź ją w temperaturze 220°F lub 105°C przez około 2 godziny. Opcjonalny: Można go wędzić z bisquettesami klonowymi dla dodatkowego smaku dymu.
Po 2 godzinach ułóż mięso w naczyniu foliowym i wymieszaj z dużą ilością sosu teriyaki.
Umieść miskę foliową z powrotem w wędzarni na dodatkowe 2 godziny w temperaturze 270°F lub 135°C.
Odstaw na dodatkowe 10 minut, a następnie udekoruj zieloną cebulą i ziarnami sezamu.
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now