Sweet And Spicy Beef Jerky

Słodki i pikantny Suszona Wołowina



Słodka i pikantna wołowina Juszrowanie w przepisie na palacze Bradleya P10.

Ingredients

2 funty pieczeni wołowej z broilem po londyńsku

2 łyżeczki czosnku w proszku

3 łyżeczki suszonego imbiru

1 szklanka Srirachy

½ szklanki brązowego cukru

2 łyżeczki soli koszernej

2 łyżeczki czarnego pieprzu

3 łyżeczki musztardy Dijon

3 łyżki miodu

¼ octu ryżowego

2 łyżeczki czarnego pieprzu

¼ szklanki sosu sojowego

2 łyżki soku z limonki

5 łyżek sosu Worcestershire

Preparation

Wołowinę pokroić w paski o grubości ¼ cala.

Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce lub torbie Ziploc.

Dodaj pokrojone paski wołowiny.

Dobrze wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki na noc na 24 godziny.

Następnego dnia wyjmij paski wołowe z marynaty i osusz papierowymi ręcznikami. Jeśli nie osuszysz, czas w wędzarni wydłuży się.

Podgrzej Bradley P10, używając swoich ulubionych biszkietów, do temperatury 60°C.

Umieść paski wołowiny na stojakach Bradley Smoker i zostaw trochę odstępu pomiędzy każdym paskiem wołowiny.

Wędź paski wołowiny, aż będzie można zgiąć suszoną masę, która pęknie, ale nie pęknie. Dla mojego dzisiejszego kucharza całkowity czas gotowania wyniósł 5,5 godziny.

Wyjmij z Bradleya, zjedz trochę suszonego mięsa, a resztę przechowuj w lodówce.

Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika