Smoked Beef Barley Soup Recipe

Wędzony Jęczmień wołowy Przepis na zupę



Zdrowa i wypełniająca zupa pełna kolorowych warzyw, jęczmienia i wędzonej wołowiny. Idealny na te mroźne zimowe dni.

Ingredients

1 szklanka posiekanej cebuli

1 szklanka posiekanego selera

1 szklanka posiekanej marchewki

2 łyżki masła

2 szklanki wędzonej wołowiny, drobno posiekanej

6 szklanek wody

6 szklanek bulionu wołowego

1 28 uncji puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

1 ½ szklanki suchego jęczmienia perłowego

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Preparation

W dużym garnku do zupy podsmaż cebulę, seler i marchewkę na maśle. Gdy cebula i seler zmiękną (około 6-8 minut), dodaj wołowinę.

Gotuj, często mieszając, przez kolejne 5 minut.

Dodać wodę, bulion wołowy i pokrojone w kostkę pomidory. Doprowadź do wrzenia i dodaj pozostałe składniki.

Zupę gotujemy na małym ogniu przez 30–45 minut. Jęczmień powinien być w pełni ugotowany, a wołowina miękka.

Przepis autorstwa: Steve Cylka