Wędzony Jęczmień wołowy Przepis na zupę
Zdrowa i wypełniająca zupa pełna kolorowych warzyw, jęczmienia i wędzonej wołowiny. Idealny na te mroźne zimowe dni.
Ingredients
1 szklanka posiekanej cebuli
1 szklanka posiekanego selera
1 szklanka posiekanej marchewki
2 łyżki masła
2 szklanki wędzonej wołowiny, drobno posiekanej
6 szklanek wody
6 szklanek bulionu wołowego
1 28 uncji puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
1 ½ szklanki suchego jęczmienia perłowego
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Preparation
W dużym garnku do zupy podsmaż cebulę, seler i marchewkę na maśle. Gdy cebula i seler zmiękną (około 6-8 minut), dodaj wołowinę.
Gotuj, często mieszając, przez kolejne 5 minut.
Dodać wodę, bulion wołowy i pokrojone w kostkę pomidory. Doprowadź do wrzenia i dodaj pozostałe składniki.
Zupę gotujemy na małym ogniu przez 30–45 minut. Jęczmień powinien być w pełni ugotowany, a wołowina miękka.
Przepis autorstwa: Steve Cylka