Mesquite powolne wędzone Mięso duszone Przepis
Przygotuj się na aromatyczną kolację z tym wędzonym przepisem na pieczenie żebra. Wcierane pyszną mieszanką przypraw, wędzone w mesquite Bisquettes i podawane jako pieczeń garnka z warzywami i ziemniakami, to danie z pewnością będzie przyjemniejsze dla tłumu.
Ingredients
1,5 kg (3 funty) pieczeni z żeberkami bez kości
3 do 4 ząbków czosnku posiekanych
Pocierać:
Aby przygotować wcierać, wymieszaj 60 ml (¼ c) papryka, 30 ml (⅛ c) mielony czarny pieprz, 125 ml (½ c) sól i cukier. Następnie dodać chili w proszku, czosnek w proszku, cebulę w proszku, suszony mielony tymianek i suszoną mieloną szałwię po 30 ml (2 łyżki) każdy i 10 ml (2 łyżeczki) pieprzu cayenne.
Preparation
Na noc przed podaniem pieczeni połącz w małej misce składniki na sucho.
Do mięsa włóż plasterki czosnku.
Całe mięso nacieramy suchym nacieraniem.
Umieścić w plastikowej torbie i przechowywać w lodówce przez noc.
Wyjmij mięso z lodówki i odstaw na około 45 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 95°C do 105°C (200°F do 220°F).
Mięso przełożyć na ruszt wędzarni i umieścić w wędzarni. Używając biszkietów o smaku Mesquite, wędź/gotuj mięso przez około 4 do 6 godzin.
Służyć:
Podawać jako obiad pieczony z warzywami, ziemniakami i piklami.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now