Mesquite Slow Smoked Pot Roast

Mesquite powolne wędzone Mięso duszone Przepis



Przygotuj się na aromatyczną kolację z tym wędzonym przepisem na pieczenie żebra. Wcierane pyszną mieszanką przypraw, wędzone w mesquite Bisquettes i podawane jako pieczeń garnka z warzywami i ziemniakami, to danie z pewnością będzie przyjemniejsze dla tłumu.

Ingredients

1,5 kg (3 funty) pieczeni z żeberkami bez kości

3 do 4 ząbków czosnku posiekanych

Pocierać:

Aby przygotować wcierać, wymieszaj 60 ml (¼ c) papryka, 30 ml ( c) mielony czarny pieprz, 125 ml (½ c) sól i cukier. Następnie dodać chili w proszku, czosnek w proszku, cebulę w proszku, suszony mielony tymianek i suszoną mieloną szałwię po 30 ml (2 łyżki) każdy i 10 ml (2 łyżeczki) pieprzu cayenne.

Preparation

Na noc przed podaniem pieczeni połącz w małej misce składniki na sucho.

Do mięsa włóż plasterki czosnku.

Całe mięso nacieramy suchym nacieraniem.

Umieścić w plastikowej torbie i przechowywać w lodówce przez noc.

Wyjmij mięso z lodówki i odstaw na około 45 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 95°C do 105°C (200°F do 220°F).

Mięso przełożyć na ruszt wędzarni i umieścić w wędzarni. Używając biszkietów o smaku Mesquite, wędź/gotuj mięso przez około 4 do 6 godzin.

Służyć:

Podawać jako obiad pieczony z warzywami, ziemniakami i piklami.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now