Smoked Texas Style Brisket Recipe

Wędzony Mostek w stylu Teksasu Przepis



Wszystko, czego potrzebujesz, to czas na przygotowanie wędzonego mostka w stylu Teksasu. Potrzeba tylko kilku składników, aby go przyprawić, a palacz zrobi resztę. Pokrój na ziarno.

Ingredients

Mostek wołowy o masie 10–12 funtów, pokrojony w tłuszcz o grubości ¼ cala

⅓ szklanki soli koszernej

⅓ szklanki czarnego pieprzu

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Dopraw mostek solą i pieprzem, a następnie podgrzej wędzarnię Bradley z bisquettes o smaku mesquite.

Pozostaw mostek w temperaturze pokojowej na godzinę.

Doprowadź temperaturę wędzarni do 225-250°F.

Umieść mostek w wędzarni tłustą stroną do góry.

Obracaj co 3 godziny. Jeśli górna lub dolna część zabarwia się znacznie szybciej niż druga, przewróć ją wędzarni.

Wędzić, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie rozpadające się i osiągnie temperaturę 60°C.

Pozwól mostkowi odpocząć co najmniej 30 minut przed pokrojeniem go na kawałki.

Przepis: Lena Clayton

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now