Wędzony Mostek i chili fasoli Przepis
Idealny na te zimne dni, kiedy wszystko, czego chcesz, to obfite wygodne jedzenie. Ten wędzony mostek i chili z fasoli to posiłek z jednym dyszem, który zaspokoi wszystkich. Jeśli masz trochę wędzonych mostków, jeśli masz trochę.
Ingredients
1 łyżka oleju
1 Średnia cebula – pokrojona w kostkę
3 Łodygi selera – pokrojone w kostkę
1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku - posiekane
2 ½ szklanki wędzonego mostka – pokrojonego na małe kawałki
1 28 uncji można pokroić pomidory w kostkę
3 puszki białej fasoli – opłukanej i odsączonej
1 filiżanka świeżo parzonej kawy
3 łyżki chili w proszku
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
Preparation
Rozgrzej olej na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym garnku.
Do holenderskiego piekarnika włóż cebulę, seler, paprykę i czosnek i smaż, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Dodać wędzony mostek i smażyć często mieszając przez około 5-7 minut.
Wmieszać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień, zamieszaj i przykryj pokrywką.
Pozwól chili gotować się przez 90 minut.
Podawać na gorąco.
Przepis autorstwa: Steve Cylka