Smoked Brisket and Bean Chili Recipe

Wędzony Mostek i chili fasoli Przepis



Idealny na te zimne dni, kiedy wszystko, czego chcesz, to obfite wygodne jedzenie. Ten wędzony mostek i chili z fasoli to posiłek z jednym dyszem, który zaspokoi wszystkich. Jeśli masz trochę wędzonych mostków, jeśli masz trochę.

Ingredients

1 łyżka oleju

1 Średnia cebula – pokrojona w kostkę

3 Łodygi selera – pokrojone w kostkę

1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę

2 ząbki czosnku - posiekane

2 ½ szklanki wędzonego mostka – pokrojonego na małe kawałki

1 28 uncji można pokroić pomidory w kostkę

3 puszki białej fasoli – opłukanej i odsączonej

1 filiżanka świeżo parzonej kawy

3 łyżki chili w proszku

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki pieprzu cayenne

Preparation

Rozgrzej olej na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym garnku.

Do holenderskiego piekarnika włóż cebulę, seler, paprykę i czosnek i smaż, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Dodać wędzony mostek i smażyć często mieszając przez około 5-7 minut.

Wmieszać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia.

Zmniejsz ogień, zamieszaj i przykryj pokrywką.

Pozwól chili gotować się przez 90 minut.

Podawać na gorąco.

Przepis autorstwa: Steve Cylka