Wędzony styl Teksasu BBQ Brisket Przepis
Zabierz swoje kubki smakowe na wycieczkę do samotnego stanu gwiazdorskiego z naszym wędzonym przepisem na mostek w stylu Teksasu! To klasyczne danie jest powolne do perfekcji i nasycone dymnym, pikantnym smakiem, jest koniecznością dla każdego miłośnika grilla.
Ingredients
2½ Przycięty mostek o masie od kg do 3 kg (5 funtów do 6 funtów).
150 Ml (⅔ szklanki) suszonego cukru trzcinowego (przed użyciem wysuszyć w piekarniku)
150 ml (⅔ szklanki) soli czosnkowej
125 ml (½ szklanki) papryki
45 ml (3 łyżki) pieprzu
30 ml (2 łyżki) sproszkowanego chilli
15 ml (1 łyżka stołowa) bulionu wołowego w proszku, mielonego imbiru, mielonej cebuli, mielonej kolendry, pieprzu cayenne
Preparation
Musztarda francuska (dużo)
Posmaruj mostek dużą ilością musztardy.
Wymieszaj wszystkie suche składniki razem, aby utworzyć pocieranie.
Obtocz mostek w musztardzie w nacieraniu.
Metoda palenia:
Używając biszkietów o smaku Mesquite, wędź i gotuj przez około 10 godzin.
Temperatura powinna być stała i wynosić od 80°C do 90°C (180°F do 200°F). Wędź przez co najmniej 4 godziny lub dłużej, w zależności od pożądanej intensywności smaku dymu.
Od czasu do czasu sprawdzaj dolną tacę, aby upewnić się, że krople nie wyciekają. Pamiętaj, że ten kawałek mięsa najlepiej gotować bardzo powoli i w niskiej temperaturze.
Służyć:
Mięso pokroić w grube plastry i podawać z dużymi chrupiącymi bułeczkami i wysokiej jakości sosem BBQ. Wskazówka dotycząca przygotowania: nigdy nie polewaj mięsa sosem BBQ, podawaj go osobno jako dip.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now