Southern Style BBQ Smoked Brisket Recipe

BBQ w stylu południowym wędzonym Mostek Przepis



Przygotuj się do zatopiania zębów w najlepsze wrażenia z grilla z naszym wędzonym mostkiem w stylu południowym! To klasyczne danie z pewnością ugotowane do perfekcji i nasycone dymnym, pikantnym smakiem, z pewnością stanie się przyjemniejszym tłumem podczas każdego gotowania lub zebrania.

Ingredients

Przycięty mostek o wadze od 2,5 kg do 3 kg (5 funtów do 6 funtów).

150 ml ( c) suszony cukier trzcinowy (przed użyciem wysuszyć w piekarniku)

150 ml ( C) sól czosnkowa

125 ml (½ c) papryka

45 ml (3 łyżki) pieprzu

30 ml (2 łyżki) sproszkowanego chilli

15 ml (1 łyżka stołowa) bulionu wołowego w proszku, mielonego imbiru, mielonej cebuli, mielonej kolendry, pieprzu cayenne

Musztarda francuska (dużo)

Preparation

Posmaruj mostek dużą ilością musztardy.

Wymieszaj wszystkie suche składniki razem, aby utworzyć pocieranie.

Obtocz mostek w musztardzie w nacieraniu.

Metoda palenia:

Używając biszkietów o smaku Mesquite, wędź i gotuj przez około 10 godzin.

Przepustnica powinna być w połowie otwarta, a temperatura powinna być stała i wynosić od 80°C do 90°C (180°F do 200°F).

Wędź przez co najmniej 4 godziny lub dłużej, w zależności od tego, jak mocny aromat dymu chcesz uzyskać.

Od czasu do czasu sprawdzaj dolną tacę, aby upewnić się, że krople nie wyciekają. Pamiętaj, że ten kawałek mięsa najlepiej gotować bardzo powoli i w niskiej temperaturze.

Służyć:

Mięso pokroić w grube plastry i podawać z dużymi chrupiącymi bułeczkami i wysokiej jakości sosem BBQ.

Wskazówka dotycząca przygotowania: nigdy nie polewaj mięsa sosem BBQ, podawaj go osobno jako dip.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now