Wędzony Mostek Przepis
Dowiedz się, jak zrobić soczysty mostek w swoim palaczu Bradleya z tymi prostymi i skutecznymi krokami!
Ingredients
13 funtów mostka
Oliwa z oliwek
Przyprawa:
Sól
Pieprz
Czosnek
Preparation
Zacznij od odcięcia tłuszczu (pozostawiłem około ćwierć cala po płaskiej stronie).
Użyj odrobiny oleju i rozsmaruj go na mięsie, aby przyprawy dobrze trzymały się w nim.
Dopraw mięso.
Wędź w piecu P10 w temperaturze 220°F (104,4°C). Użyj ciasteczek hikorowych, aby uzyskać niesamowity smak dymu.
Pal w nocy i sprawdź rano, gdy wędzarnia osiągnie stabilną temperaturę 160°F (71,1°C).
Następnie idź i zawiń to.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie owinąć dwukrotnie, spryskać i foliować.
Włóż z powrotem do wędzarni, aż osiągnie temperaturę 203°F (95°C), wyjmij, a następnie odstaw na 1 godzinę przed podaniem.
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now