Smoked Brisket Recipe

Wędzony Mostek Przepis



Dowiedz się, jak zrobić soczysty mostek w swoim palaczu Bradleya z tymi prostymi i skutecznymi krokami!

Ingredients

13 funtów mostka

Oliwa z oliwek

Przyprawa:

Sól

Pieprz

Czosnek

Preparation

Zacznij od odcięcia tłuszczu (pozostawiłem około ćwierć cala po płaskiej stronie).

Użyj odrobiny oleju i rozsmaruj go na mięsie, aby przyprawy dobrze trzymały się w nim.

Dopraw mięso.

Wędź w piecu P10 w temperaturze 220°F (104,4°C). Użyj ciasteczek hikorowych, aby uzyskać niesamowity smak dymu.

Pal w nocy i sprawdź rano, gdy wędzarnia osiągnie stabilną temperaturę 160°F (71,1°C).

Następnie idź i zawiń to.

Pozostawić do ostygnięcia, a następnie owinąć dwukrotnie, spryskać i foliować.

Włóż z powrotem do wędzarni, aż osiągnie temperaturę 203°F (95°C), wyjmij, a następnie odstaw na 1 godzinę przed podaniem.

Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now