Wędzony Mostek Przepis
Istnieją dwie tajemnice, aby przygotować świetny wędzony mostek. Pierwszy to obfite wcieranie z dużą ilością przypraw, a drugi pali go nisko i wolno.
Ingredients
1 Mostek wołowy
2 łyżki soli
3 łyżki świeżo mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka chili w proszku
1 łyżka czosnek w proszku
2 łyżeczki proszku cebulowego
2 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżeczki cukru białego
Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite
Preparation
Natrzyj solą cały mostek. Przykryj plastikową folią i włóż do lodówki na 30 minut.
Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie pozostałe przyprawy.
Obficie natrzyj mieszaniną przypraw cały mostek.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając Bisquettes o smaku Mesquite.
Wędzić mostek, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 195°F.
Pokrój i podawaj.
Mesquite
Drewno
Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.
Shop Now