Smoked Brisket Recipe

Wędzony Mostek Przepis



Istnieją dwie tajemnice, aby przygotować świetny wędzony mostek. Pierwszy to obfite wcieranie z dużą ilością przypraw, a drugi pali go nisko i wolno.

Ingredients

1 Mostek wołowy

2 łyżki soli

3 łyżki świeżo mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka chili w proszku

1 łyżka czosnek w proszku

2 łyżeczki proszku cebulowego

2 łyżeczki pieprzu cayenne

2 łyżeczki cukru białego

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Natrzyj solą cały mostek. Przykryj plastikową folią i włóż do lodówki na 30 minut.

Zrób nacieranie, mieszając cukier i wszystkie pozostałe przyprawy.

Obficie natrzyj mieszaniną przypraw cały mostek.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając Bisquettes o smaku Mesquite.

Wędzić mostek, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 195°F.

Pokrój i podawaj.

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now