Wędzony Szarpany Przepis na bufet
Aby ten wędzony szarpany bufet wypróbowałem trzy przepisy, które okazały się świetne. Przepisy początkowo pochodziły z „Just Jerky”, ale przeprowadziłem niewielkie modyfikacje niektórych z nich. Wszystkie te przepisy dotyczą 2 funtów pasków mięsnych. Użyłem wołowiny, ale jestem pewien, że jelenie lub łosia działałyby dobrze. Niech marynada usiąść przez co najmniej 20 minut przed dodaniem mięsa. Marynowałem je przez całą noc, w lodówce przez około 10 godzin. Uderzyłem ich 3 godzinami specjalnej mieszanki. Użyłem pieczeni dwóch ramion i funky w kształcie kruków. Cała wołowina Angus.
Ingredients
Użyj pieczeni na ramię, ja wolę wołowinę Angus, ale pasuje też do jelenia czy łosia. Każda marynata wystarczy na 2 funty mięsa.
Teriyaki Jerky:
1 szklanka sosu do gotowania Yoshidy
1 łyżeczka mielonego czosnku
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Jerky Dziadka:
1 ½ szklanki sosu sojowego
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Pikantny Jerke:
1 szklanka sosu sojowego
2 łyżeczki płatków ostrej papryki
1 łyżeczka wędzonej papryki
2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżeczki posiekanego świeżego czosnku
3 łyżki prawdziwego syropu klonowego
Preparation
Przed dodaniem mięsa odstaw marynatę na około 20 minut.
Całość marynujemy przez noc w lodówce na około 10 godzin.
Do podgrzanego Bradleya zaczęto dymić, gdy ciepło wróciło do 150°F (65,6°C) i utrzymywano temperaturę w zakresie 165–170°F (73,9–76,7°C), aż suszone mięso było suche, ale elastyczne.
Pozostawiłem odpowietrznik całkowicie otwarty i uruchomiłem go bez wody w misce.
Wędź je przez 3 godziny, używając Bisquettes Special Blend.
Specjalny
Mieszanka
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now