Wędzony Bekon wołowy Przepis
Próbowałem tego wędzonego przepisu na boczek wołowy, ponieważ miałem problem ze znalezieniem brzucha wieprzowego. Zatem dobrym zamiennikiem wieprzowego boczku brzucha.
Najlepiej wycinać boczek wołowy to płaski mostek. Ludzie mówią, że talerz wołowy jest to krój, który jest najbliżej wieprzowego brzucha.
Po pokrojonych i smażonych, są całkiem dobrym towarzyszem z jajkami, a także tworzą świetne BLT i Reubena.
Ingredients
Mostki wołowe bez kości
4,15 # (1/2 gal. wody)
1# Brązowy cukier Curley's
Preparation
Rozpuść 1 # pasty Curley's z brązowym cukrem w ½ galona zimnej wody, dobrze wymieszaj.
Odetnij mostki z nadmiaru tłuszczu i umieść przycięte mostki na płytkiej patelni, aby zebrać spływającą wodę.
Pompuj masę do boków mostka. Mostek pompy 10% wagi.
Umieść pompowany mostek na patelni i natrzyj do sucha wszystkie boki mostka posypką z brązowego cukru.
Umieść napompowane i natarte mostki w czystej, przezroczystej plastikowej torbie i zamknij twisty.
Pozostawić do zamarynowania w lodówce na 7 do 10 dni.
Uwaga: jest to procedura utwardzania na sucho; nie dodawaj żadnej dodatkowej wody solankowej, aby mogła nasiąknąć.
Palenie i gotowanie
Opłucz mostki zimną wodą. Nie mocz ich w wodzie, ale płucz przez kilka sekund, aby spłukać nadmiar soli.
Zawieś na haczykach na bekon lub postaw na siatce wędzarni w temperaturze pokojowej. na godzinę do wyschnięcia.
Rozgrzej wędzarnię do 130 stopni, przepustnica otwarta.
Mostki włożyć do wędzarni, temp. 130-140 stopni, przepustnica otwarta, przez 1 do 2 godzin lub do
mięso jest suche w dotyku.
Włącz temp. do 150-160 stopni, przepustnica otwarta w połowie, dodawać dym przez 2 godziny lub do uzyskania pożądanego koloru.
Włącz temp. do 170-180 stopni, przepustnica zamknięta, nie dymi, do temp. wew. o 150 stopni.
Pozostawić do ostygnięcia w temp. pokojowej. na 1 godzinę, następnie włóż do czystej plastikowej torby i włóż do lodówki na noc, aby ostygło.
Upewnij się, że worek jest częściowo otwarty, aby zapewnić prawidłowy przepływ powietrza. Następnego dnia pokrój i podawaj.
Pakuj i zamrażaj.