Boneless Cross Rib Roast

Wędzone bez kości Pieczeń Krzyżowy Przepis



Rozkoszuj się przepyszną, wędzoną pieczenią krzyżową, która jest delikatna i aromatyczna. W tym przepisie wykorzystuje aromatyczną marynatę i powolną metodę, aby stworzyć pyszną, klasyczną kolację z pieczoną wołowiną, idealną na każdą specjalną okazję.

Ingredients

1½ Kg (3 funty) pieczeń z żeberkami bez kości

1 Średnia cebula – pokrojona w kostkę

1 liść laurowy

Posyp każdą gałązką świeżego tymianku, majeranku i oregano

30 ml (2 łyżki) oleju

2 ząbki czosnku - posiekane

500 ml (2 c) czerwonego wina

Preparation

Odetnij nadmiar tłuszczu z mięsa.

Mięso należy umieścić w szczelnym pojemniku.

Pozostałe składniki wymieszać i polać mięso w pojemniku.

Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na noc, od czasu do czasu obracając.

Metoda palenia:

Wyjąć z marynaty i osuszyć.

Marynatę zachowaj do późniejszego wykorzystania jako sos.

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 100°C (220°F).

Umieść pieczeń na naoliwionej kratce wędzarniczej w górnej połowie wędzarni Bradley.

Używając biszkietów smakowych Special Blend, wędź/gotuj przez 7 – 8 godzin lub do chwili, gdy termometr natychmiastowy wskaże 65°C (150°F).

Służyć:

Odstaw na 10 minut przed rzeźbieniem. Rozkoszuj się tradycyjnymi dodatkami obiadowymi z pieczonej wołowiny, takimi jak pieczone ziemniaki, nasz bogaty sos warzywny, chrzan i budyń Yorkshire. Wspaniałe, grubo pokrojone na kanapki następnego dnia!

Specjalny
Mieszanka

Specjalna mieszanka bisquettes dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now