Wędzone bez kości Pieczeń Krzyżowy Przepis
Rozkoszuj się przepyszną, wędzoną pieczenią krzyżową, która jest delikatna i aromatyczna. W tym przepisie wykorzystuje aromatyczną marynatę i powolną metodę, aby stworzyć pyszną, klasyczną kolację z pieczoną wołowiną, idealną na każdą specjalną okazję.
Ingredients
1½ Kg (3 funty) pieczeń z żeberkami bez kości
1 Średnia cebula – pokrojona w kostkę
1 liść laurowy
Posyp każdą gałązką świeżego tymianku, majeranku i oregano
30 ml (2 łyżki) oleju
2 ząbki czosnku - posiekane
500 ml (2 c) czerwonego wina
Preparation
Odetnij nadmiar tłuszczu z mięsa.
Mięso należy umieścić w szczelnym pojemniku.
Pozostałe składniki wymieszać i polać mięso w pojemniku.
Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na noc, od czasu do czasu obracając.
Metoda palenia:
Wyjąć z marynaty i osuszyć.
Marynatę zachowaj do późniejszego wykorzystania jako sos.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 100°C (220°F).
Umieść pieczeń na naoliwionej kratce wędzarniczej w górnej połowie wędzarni Bradley.
Używając biszkietów smakowych Special Blend, wędź/gotuj przez 7 – 8 godzin lub do chwili, gdy termometr natychmiastowy wskaże 65°C (150°F).
Służyć:
Odstaw na 10 minut przed rzeźbieniem. Rozkoszuj się tradycyjnymi dodatkami obiadowymi z pieczonej wołowiny, takimi jak pieczone ziemniaki, nasz bogaty sos warzywny, chrzan i budyń Yorkshire. Wspaniałe, grubo pokrojone na kanapki następnego dnia!
Specjalny
Mieszanka
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now