alt="smoked meat"

Bradley palił Żebro pierwotne Przepis TED Reader



Rozkoszuj się soczystą i aromatyczną pieczeń żeberka z tym pysznym wędzonym przepisem. Pastna marynatowa, wykonana z czosnku, sosu Worcestershire i czarnego pieprzu, wlewa się do mięsa, aby uzyskać bogaty smak, podczas gdy rozmaryn i dodatkowy tłuszcz zapewniają, że żebro pozostają soczyste i delikatne podczas 5-6 godzin palenia.

Ingredients

Pasta marynatowa:

¾ Szklanka oliwy z oliwek

20 pulchnych ząbków świeżego czosnku (około 4-5 główek)

½ Szklanka sosu Worcestershire

2 Tbsp Sól koszerna

3 łyżki grubo zmielonego czarnego pieprzu

Żeberka:

W przypadku tego przepisu pamiętaj, aby poprosić rzeźnika o trochę dodatkowego tłuszczu, aby pokryć wierzch żeberka. Gdy żeberka się wędzą, tłuszcz ten pomoże zachować soczystość mięsa

1½ Puchary + ½ szklanka pasty z marynaty (przepis powyżej)

1 żeberka pieczeni wołowej, 5 kości (około 10-12 funtów)

12 gałązek świeżego rozmarynu

Sól koszerna do smaku

Temperatura palacza: 200°F

Smak Bisquette: specjalna mieszanka

Czas palenia: 5 do 6 godzin

1 Zanurzeniowy blender ręczny

1 stojak na suszone suszone mięso Bradley

1 Sonda termometru

Preparation

Pasta marynatowa:

W głębokim pojemniku z szeroką szyjką wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, sos Worcestershire, sól koszerną i grubo zmielony czarny pieprz. Używając ręcznego blendera, miksuj, aż mieszanina będzie gładka. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu użycia lub na 2-3 dni. Wychodzi około 2 filiżanek.

Żeberka:

Na dużej patelni połóż żeberka i natrzyj je około 1 ½ szklanki pasty marynowanej, wciskając mieszaninę w mięso. Pamiętaj, aby to wszystko posmarować. Przykryj patelnię folią i wstaw do lodówki na 24 godziny, aby aromaty czosnku i sosu Worcestershire przeniknęły do mięsa.

Ustaw wędzarnię Bradley zgodnie z instrukcjami producenta i ustaw temperaturę wędzarni na 200°F.

Wyłóż dno stojaka na Jerky Rack świeżym rozmarynem. Uwaga: to doda pysznego smaku żeberkom podczas wędzenia.

Wyjmij żeberka z lodówki i połóż kośćmi do dołu na rozmarynie na stojaku Jerky Rack. Korzystanie z pozostałych ½ szklankę pasty z marynaty, natrzyj nią całe żeberka, aby dodać świeżego zastrzyku smaku.

Palić:

Weź grubą czapkę(-a) wołowiny i natnij ją rombem na głębokość około ¼ cala po obu stronach. Umieść czapkę(-a) na wierzchu żeberka, dzięki temu żeberka będą wilgotne i soczyste. Posyp odrobiną soli koszernej.

Umieść żeberka w wędzarni. Włóż sondę termometru w środek żeberka, upewniając się, że nie dotyka żadnej kości, i ustaw żądaną temperaturę wewnętrznego wysmażenia.

Uwaga: Osobiście lubię wędzić żeberka do temperatury wewnętrznej 55°F (rzadko), a następnie zostawiać je na 10–15 minut, co kończy się idealnym średnio wysmażeniem.
Wędź żeberka przez około 3-4 godziny. Po pierwszej fazie wędzenia usuń osłonę tłuszczu, aby żeberka nabrały koloru na wierzchu, a następnie wędź przez dodatkowe 2-3 godziny.

Uwaga: Osobiście lubię zwiększać temperaturę wędzarni do 235°F na ostatnie 2-3 godziny wędzenia, aby żeberka uformowały chrupiącą korę.
Gdy osiągnięta zostanie pożądana temperatura wewnętrzna, wyjmij żeberka z wędzarni i odstaw na 10-15 minut. Niektórzy lubią przykrywać go folią aluminiową, ale żeberka zwykle stają się spocone i zbyt wilgotne na zewnątrz, dlatego aby było ładne i suche, ale wciąż ciepłe, połóż na wierzchu kilka czystych ręczników kuchennych. Ręczniki te pomogą wchłonąć nadmiar wilgoci, jednocześnie zatrzymując ciepło.

Specjalny
Mieszanka

Specjalna mieszanka bisquettes dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now