Smokey Blackberry Steaks Recipe

Smokey Jeżyna Przepis na steki



Użyj tego przepisu, aby podnieść następną noc steku. Delikatne, soczyste steki pokryte bogatym balsamicznym sosem jeżynym powoli paleni do perfekcji, tworząc danie, które jest eleganckie i pękające z smaku.

Ingredients

Steki:

2 Steki z filetów

4 łyżki masła

4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka oliwy truflowej

1 pęczek świeżego tymianku

1 pęczek świeżego koperku

1 łyżka mieszanki ziaren pieprzu

1 łyżeczka soli morskiej

Sos balsamiczny z jeżynami:

⅓ szklanki wina jeżynowego

2 łyżki skrobi kukurydzianej

1 szklanka zimnej wody (na skrobię kukurydzianą)

¾ Ocet balsamiczny

⅔ Szklanka ketchupu

¼ szklanki miodu

2 Pokrojone szalotki

2 łyżki sosu Worcestershire

1 łyżka musztardy Dijon

¼ Sól doprawiona

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżka cukru

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stół Bradley Smoker

Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

Narzędzia dla palaczy Bradley

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

    Ustawienia palacza Bradley:

    Bisquettes: Mieszanka Huntera

    Temperatura: 256°F (124.4°C)

    Timer dymu: 60 minut lub 1 godzina

    Timer: 90 minut lub 1 ½ godziny

    Preparation

    Steki:

    Ustaw wędzarnię Bradley na ustawienia wymienione powyżej.

    Pozostaw steki poza lodówką, aż osiągną temperaturę pokojową.

    Umieść steki na żelaznej patelni i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę oliwy truflowej, 1 łyżkę mieszanki ziaren pieprzu i 1 łyżeczkę aaltu morskiego.

    Dodaj świeży tymianek, koperek i masło wokół steków.

    Włóż do wędzarni Bradley, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F (średnia).

    Dodaj odrobinę jeżynowego sosu balsamicznego i ciesz się smakiem!

      Sos balsamiczny z jeżynami:

      Zagotuj ocet balsamiczny.

      Dodaj poniższe składniki wraz z winem z octu balsamicznego, ketchupem, miodem, szalotką, sosem Worcestershire, musztardą Dijon, solą sezonową, solą, pieprzem i cukrem. Całość mieszamy na małym ogniu około 10 minut.

      Sos przelej do innego rondelka. Weź 1 szklankę zimnej wody i wymieszaj skrobię kukurydzianą. Po dokładnym wymieszaniu włóż sos z powrotem na średni ogień.

      Dodaj ½ szklanki skrobi kukurydzianej, szybko mieszając, aby uniknąć grudek.

      Mieszaj przez około 1 ½ minuty i użyj pozostałej ½ szklanki skrobi kukurydzianej, jeśli sos jest zbyt rzadki.

      Teraz nadszedł czas, aby delektować się pysznym sosem, który doda smaku Twojemu posiłkowi.

      Przepis: Bryan Edwards – Moody smakosz Tulsa

      Huntera
       Mieszanka

      Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

      Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

      Shop Now