Smoked Ribeye Recipe

Wędzony Ribeye Przepis



Nie potrzebujesz wiele, aby przygotować tę wędzoną rybeye. Po prostu bisquetty soli, pieprzu i pekan. Ubierz steki z masłem Kerrygold karmionym trawą i ciesz się najlepszym stekem w historii!

Ingredients

6 – 12 do 16 uncji żeberka

Sól i pieprz

Masło

Biszkiety orzechowe

Preparation

Doprawiamy steki solą i pieprzem przed wędzeniem (moje leżały 2 dni).

Ustaw temperaturę wędzarni na 200°F.

Umieść 2 steki na każdym stojaku i wykorzystaj 3 środkowe miejsca na stojakach.

Umieść termometr w najmniejszym steku i umieść go na górnym stojaku.

Używając drewna pekan, rozpocznij gotowanie i palenie, aż wędzarnia się nagrzeje.

Gotuj, aż wewnętrzna temperatura (przed namiotowaniem i smażeniem) osiągnie żądaną temperaturę (ja ustawiłam temperaturę wewnętrzną na 120°F, aby uzyskać idealny, średnio wysmażony stek).

Wyciągnij się i rozłóż namiot na 10 minut.

Smażyć na grillu o temperaturze 200°F przez 1 minutę z każdej strony.

Posmaruj steki masłem Kerrygold od krów karmionych trawą i ciesz się najlepszym stekiem na świecie!

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now