Wędzony Ribeye Przepis
Nie potrzebujesz wiele, aby przygotować tę wędzoną rybeye. Po prostu bisquetty soli, pieprzu i pekan. Ubierz steki z masłem Kerrygold karmionym trawą i ciesz się najlepszym stekem w historii!
Ingredients
6 – 12 do 16 uncji żeberka
Sól i pieprz
Masło
Biszkiety orzechowe
Preparation
Doprawiamy steki solą i pieprzem przed wędzeniem (moje leżały 2 dni).
Ustaw temperaturę wędzarni na 200°F.
Umieść 2 steki na każdym stojaku i wykorzystaj 3 środkowe miejsca na stojakach.
Umieść termometr w najmniejszym steku i umieść go na górnym stojaku.
Używając drewna pekan, rozpocznij gotowanie i palenie, aż wędzarnia się nagrzeje.
Gotuj, aż wewnętrzna temperatura (przed namiotowaniem i smażeniem) osiągnie żądaną temperaturę (ja ustawiłam temperaturę wewnętrzną na 120°F, aby uzyskać idealny, średnio wysmażony stek).
Wyciągnij się i rozłóż namiot na 10 minut.
Smażyć na grillu o temperaturze 200°F przez 1 minutę z każdej strony.
Posmaruj steki masłem Kerrygold od krów karmionych trawą i ciesz się najlepszym stekiem na świecie!
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now