Wędzony Policzki wołowe na przepisu na bułkę brioche
Jeśli podoba Ci się bogaty, mocny smak, który jest dostarczany z mostkiem grilla, to czekają uczta z wędzonymi policzkami wołowczymi - wszystko smokey i soczystym smaku z zaledwie jedną trzecią czasu gotowania!
Ingredients
Policzki wołowe
Sól
Czarny pieprz
Bułka Brioche
Sos barbecue
Opcjonalny:
Biszkiety z drewna hikorowego
Preparation
Dopraw policzki wołowe dużą ilością soli i czarnego pieprzu.
Umieść policzki wołowe w wędzarni i wędź w temperaturze 250°F lub 120°C przez 2 godziny. Opcjonalny: użyj biszkoptów hikorowych, aby uzyskać dodatkowy aromat dymu.
Po 2 godzinach ułóż policzki wołowe w naczyniu foliowym i przykryj warstwą folii.
Umieść miskę foliową z powrotem w wędzarni na dodatkowe 2 godziny w temperaturze 250°F lub 120°C.
Przed rozdrobnieniem odczekaj 30 minut, aby policzki wołowe odpoczęły.
Podawać z podpieczoną bułką brioche i polać mięso sosem barbecue.
Przepis autorstwa: Gotowanie z ogniem Miguela
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now