Wędzony Spicy Olé Jerky Przepis
Utruwaj swoją grę przekąskową naszym wędzonym pikantnym przepisem Olé Jerky! Ta przepyszna uczta jest pełna odważnego, dymnego smaku i ognistego kopnięcia ciepła, co czyni go idealnym wyborem dla tych, którzy lubią swoje przekąski z odrobiną dodatkowego kopa.
Ingredients
1½ Kg (3 funty) chudego mięsa (wołowina, dziczyzna)
60 ml (4 łyżki) wody
60 ml (4 łyżki) sosu Worcestershire
10 ml (2 łyżeczki) soli
10 ml (2 łyżeczki) cukru
4 Ząbki czosnku - przeciśnięte
3 ml (1/2 łyżeczki) ostrego sosu
10 ml (2 łyżeczki) mielonego kminku
10 ml (2 łyżeczki) mielonej kolendry
15 ml (1 łyżka stołowa) chili w proszku
Preparation
Mięso wraz z ziarnami pokroić w paski o grubości 3 mm.
Połączyć pozostałe składniki i natrzeć powstałą mieszanką paski mięsa.
Umieścić w szklanym lub plastikowym (niemetalowym) pojemniku, przykryć i wstawić do lodówki na noc.
Wyjmij paski mięsa z lodówki, połóż je na natłuszczonej wędzarni i pozostaw do wyschnięcia i stwardnienia.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 65°C (150°F).
Używając specjalnej mieszanki biszkoptów smakowych, wędź/gotuj przy otwartym odpowietrzniku i bez wody w misce ociekowej przez około 6 do 8 godzin.
Służyć:
Jerky to świetna przekąska podczas wędrówek, polowań i wędkarstwa, ponieważ nie wymaga przechowywania w lodówce.
Specjalny
Mieszanka
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now