Spicy Olé Jerky Recipe

Wędzony Spicy Olé Jerky Przepis



Utruwaj swoją grę przekąskową naszym wędzonym pikantnym przepisem Olé Jerky! Ta przepyszna uczta jest pełna odważnego, dymnego smaku i ognistego kopnięcia ciepła, co czyni go idealnym wyborem dla tych, którzy lubią swoje przekąski z odrobiną dodatkowego kopa.

Ingredients

1½ Kg (3 funty) chudego mięsa (wołowina, dziczyzna)

60 ml (4 łyżki) wody

60 ml (4 łyżki) sosu Worcestershire

10 ml (2 łyżeczki) soli

10 ml (2 łyżeczki) cukru

4 Ząbki czosnku - przeciśnięte

3 ml (1/2 łyżeczki) ostrego sosu

10 ml (2 łyżeczki) mielonego kminku

10 ml (2 łyżeczki) mielonej kolendry

15 ml (1 łyżka stołowa) chili w proszku

Preparation

Mięso wraz z ziarnami pokroić w paski o grubości 3 mm.

Połączyć pozostałe składniki i natrzeć powstałą mieszanką paski mięsa.

Umieścić w szklanym lub plastikowym (niemetalowym) pojemniku, przykryć i wstawić do lodówki na noc.

Wyjmij paski mięsa z lodówki, połóż je na natłuszczonej wędzarni i pozostaw do wyschnięcia i stwardnienia.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury około 65°C (150°F).

Używając specjalnej mieszanki biszkoptów smakowych, wędź/gotuj przy otwartym odpowietrzniku i bez wody w misce ociekowej przez około 6 do 8 godzin.

Służyć:

Jerky to świetna przekąska podczas wędrówek, polowań i wędkarstwa, ponieważ nie wymaga przechowywania w lodówce.

Specjalny
Mieszanka

Specjalna mieszanka bisquettes dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now