Przepis na wędzone, pikantne, nadziewane serowe klopsiki
Ingredients
1 funt uziemionego uchwytu
½ szklanki startego parmezanu
½ szklanki posiekanego cheddara
½ szklanki drobno posiekanej cebuli
1/3 szklanki drobno posiekanego jalapeno (opcjonalnie dla dodatkowej przyprawy)
1 duże jajko (całość)
¼ szklanki Worcestershire
¼ szklanki mieszanki ziół Bradley's Rub
½ szklanki ulubionego sosu BBQ
¼ do ½ cala kostki cheddara, pieprzu lub innego ulubionego sera
Preparation
Temperatura wędzarni: 110-120°C
Temperatura wykończenia mięsa: 71°C
Polecane drewno: jabłko
Wszystkie składniki wymieszaj ręcznie i uformuj klopsiki, ściskając mięso dłonią.
Upewnij się, że w każdym klopsiku znajduje się ½-calowa kostka sera
Jeśli chcesz, możesz teraz polać sosem BBQ i posypać tartym serem