Smoked Savory Stuffed Cheesy Meatballs Recipe

Przepis na wędzone, pikantne, nadziewane serowe klopsiki



Ingredients

1 funt uziemionego uchwytu

½ szklanki startego parmezanu

½ szklanki posiekanego cheddara

½ szklanki drobno posiekanej cebuli

1/3 szklanki drobno posiekanego jalapeno (opcjonalnie dla dodatkowej przyprawy)

1 duże jajko (całość)

¼ szklanki Worcestershire

¼ szklanki mieszanki ziół Bradley's Rub

½ szklanki ulubionego sosu BBQ

¼ do ½ cala kostki cheddara, pieprzu lub innego ulubionego sera

Preparation

Temperatura wędzarni: 110-120°C

Temperatura wykończenia mięsa: 71°C

Polecane drewno: jabłko

Wszystkie składniki wymieszaj ręcznie i uformuj klopsiki, ściskając mięso dłonią.

Upewnij się, że w każdym klopsiku znajduje się ½-calowa kostka sera

Jeśli chcesz, możesz teraz polać sosem BBQ i posypać tartym serem