Wędzone Jaegera Patyki wołowe Przepis
Przyprawy wołowiny Jaegera jest komercyjne FW Witt. W tym celu dodałem standardowe lekarstwo na wołowiny, których użyłem kilka razy. Nic naprawdę fantazyjnego, ale też nie jest tak źle.
Ingredients
5 funtów chudej mielonej wołowiny
5 zaokrąglonych łyżeczek Morton Tender Quick
Po 2 ½ łyżeczki nasion gorczycy, soli czosnkowej i grubo mielonego pieprzu
2 łyżeczki klarownego płynnego dymu
1 łyżeczka soli hikorowej
Preparation
Do osłonek Jaeger użył mahoniowego kolagenu o grubości 21 mm. Miały 20 cali długości, co ułatwiło 10-calowe zawieszenie po każdej stronie używanych kołków.
Wędzone 3,5 godziny przy użyciu hikory – temperatura wewnętrzna 165°F.
Przez pierwsze 2 do 2 i pół godziny wędź pałeczki w temperaturze od 150°F do 160°F.
Następnie zakończ wędzenie w temperaturze 180°F. Te zdjęcia są wyjątkowe!
Od Jaegera
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now