Jaegar’s Beef sticks

Wędzone Jaegera Patyki wołowe Przepis



Przyprawy wołowiny Jaegera jest komercyjne FW Witt. W tym celu dodałem standardowe lekarstwo na wołowiny, których użyłem kilka razy. Nic naprawdę fantazyjnego, ale też nie jest tak źle.

Ingredients

5 funtów chudej mielonej wołowiny

5 zaokrąglonych łyżeczek Morton Tender Quick

Po 2 ½ łyżeczki nasion gorczycy, soli czosnkowej i grubo mielonego pieprzu

2 łyżeczki klarownego płynnego dymu

1 łyżeczka soli hikorowej

Preparation

Do osłonek Jaeger użył mahoniowego kolagenu o grubości 21 mm. Miały 20 cali długości, co ułatwiło 10-calowe zawieszenie po każdej stronie używanych kołków.

Wędzone 3,5 godziny przy użyciu hikory – temperatura wewnętrzna 165°F.

Przez pierwsze 2 do 2 i pół godziny wędź pałeczki w temperaturze od 150°F do 160°F.

Następnie zakończ wędzenie w temperaturze 180°F. Te zdjęcia są wyjątkowe!

Od Jaegera

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now