Wędzony klopsy przepis
Rozkoszuj się ostatecznym doświadczeniem klopsików z tym przepysznym przepisem. Łącząc idealną mieszankę mielonej wołowiny i wieprzowiny, doprawiona aromatycznymi ziołami, przyprawami i sosem Worcestershire, te delikatne klopsiki są wędzone do perfekcji, zanim stłumią sosem marinara, zwieńczone Mozzarella Buffalo i wykończone w paleniu dla palenia, aby nie docenić. aromatyczna i tandetna rozkosz.
Ingredients
1 funt mielonej wołowiny
1 funt mielonej wieprzowiny
2 jajka
2 szklanki bułki tartej namoczonej w ⅓ mleka
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżeczka soli morskiej
1 łyżeczka płatków chili
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1,5 szklanki startego parmezanu
Pół pokrojonej w kostkę cebuli
6 Zmiażdżonych ząbków czosnku
1 łyżeczka suszonego oregano
Preparation
Wymieszaj oregano, ząbki czosnku, cebulę, czarny pieprz, płatki chili, sól morską, sos worcestershire, bułkę tartą, mleko, jajka, wieprzowinę i wołowinę razem.
Po wymieszaniu składników zwiń je w kulkę odpowiedniej wielkości i umieść w wędzarni Bradley, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 49°C.
Gdy klopsiki będą już gotowe, ułóż je na żeliwnej patelni, polej wybranym sosem marinara i posyp kawałkami mozzarelli bawolej.
Włóż żeliwną patelnię z powrotem do wędzarni, aż osiągniesz wewnętrzną temperaturę 160°F (71°C) i gotowe!
*Jeśli chcesz, możesz dodać więcej świeżo startego parmezanu, aby dodać smaku!*
Przepis autorstwa: grill i butelki