Smoked Hamburger Jerky Recipe

Wędzony Hamburger Jerky Przepis



Sekret przygotowywania tego wędzonego mamburgera w marynacie leży w marynatce. Mokra marynata dla GB Jerky nie oznacza dodawania zbyt dużej ilości płynu na funt GB.

Jeśli użyjesz szarpanego armaty lub kiełbaski do wyciągnięcia szarpnięcia, zbyt dużo płynu sprawi, że wytłaczarka „bektor”. W rezultacie paski będą wyglądać zniekształcone w kształcie, oprócz tego, że będą naprawdę nieuporządkowane.

Idę o 1/2 szklanki płynu na funt mięsa. W przypadku 5 funtów mięsa powiedziałbym 2 1/2 szklanki, dodano powoli i szczyptę testowaną po 1 1/2 szklanki. To, co mam na myśli przez testowane szczypanie, to zaciśnij kawałek GB i sprawdzenie, czy jest twardy i tandetny. Jeśli jest to skąpe i lepkie, jakby było w nim za dużo płynu.

Jednak nie wszystko jest utracone, jeśli dodałeś zbyt dużo płynu. Po prostu umieść mieszankę GB na ruszcie, umieść stojak na arkuszu ciasteczka i przykryj górną część mieszanki z przezroczystym opakowaniem, a następnie umieść w lodówce. Nadmiar płynu spadnie na noc do arkusza ciasteczka. Wyjmując mieszankę, pozwól mu usiąść w temperaturze pokoju przez około godzinę. Ułatwi to wyciągnięcie, jeśli użyjesz szyszczonej armaty.

Ingredients

½ szklanki sosu teriyaki

1 łyżka oliwy z oliwek (tylko jeśli Twoja GB jest chuda w 90% lub więcej) Używam 85/15 lub zmielę własną.

1 łyżeczka posiekanego czosnku (można użyć ze słoika)

1 łyżeczka soli (niejodowanej)

1 łyżeczka czarnego pieprzu

½ łyżeczki płynnego dymu (opcjonalnie)

1 łyżeczka utwardza tylko mniej niż

1 funt GM

Preparation

Całość wymieszać z płynem i odstawić na 30 min przed dodaniem do mielonego mięsa. Dobrze wymieszaj z GM, wyciśnij na stojaki pokryte szarpanymi sitkami. Ogród i basen mają ekrany.

Jeśli planujesz palić, pomiń płynny dym i dodaj nieco mniej niż 1 tonę utwardzacza nr 1.

Używaj 3-5 wybranych krążków w temperaturze 150°F i często obracaj stojaki. Podnieś temperaturę do 160°F, następnie 170°F i do 180°F według własnego uznania. Chcesz, żeby szarpnięcie zgięło się, a nie złamało.

Twój odpowietrznik powinien być całkowicie otwarty i nie powinien znajdować się w nim woda.

A teraz sposób na odwadniacz.

Skorzystaj z powyższego przepisu i wysusz w temperaturze od 145°F do 155°F, aż będzie można je zgiąć.