Smoked Long/Short Ribs Recipe

Wędzony Długie/krótkie żebra Przepis



Jednym z problemów z krótkimi żeberkami wołowiny jest brak mięsa na nich wiele razy. Aby poradzić sobie z tym problemem, kiedy starzeję się całego kości, po procesie starzenia, usuń na nich co najmniej jeden pełny cal mięsa.

Ingredients

Jeden pełny stojak na żeberka wołowe z centymetrem mięsa.

Świeżo mielony pieprz czarny i biały

Jakość soli

Drewno dębowe

Preparation

Odetnij kości żeberkowe z żeberek Prime Rib, pozostawiając na nich co najmniej centymetr mięsa.

Weź kości z żeberek wołowych i posyp je świeżo zmielonym czarnym, białym pieprzem i wysokiej jakości solą według własnego gustu.

Umieścić w wędzarni nagrzanej do 190°F.

Wędź drewnem dębowym przez 2 do 3 godzin.

Wyjąć żeberka i włożyć do foliowej łódki.

Dodaj kilka uncji soku jabłkowego.

Zamknij łódkę foliową.

Wróć do wędzarni, aż mięso osiągnie 130°F.

FTC od jednej do dwóch godzin.

Umieść żeberka pod bardzo gorącym grillem na 1-2 minuty, aby były chrupiące.

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now