Wędzony Długie/krótkie żebra Przepis
Jednym z problemów z krótkimi żeberkami wołowiny jest brak mięsa na nich wiele razy. Aby poradzić sobie z tym problemem, kiedy starzeję się całego kości, po procesie starzenia, usuń na nich co najmniej jeden pełny cal mięsa.
Ingredients
Jeden pełny stojak na żeberka wołowe z centymetrem mięsa.
Świeżo mielony pieprz czarny i biały
Jakość soli
Drewno dębowe
Preparation
Odetnij kości żeberkowe z żeberek Prime Rib, pozostawiając na nich co najmniej centymetr mięsa.
Weź kości z żeberek wołowych i posyp je świeżo zmielonym czarnym, białym pieprzem i wysokiej jakości solą według własnego gustu.
Umieścić w wędzarni nagrzanej do 190°F.
Wędź drewnem dębowym przez 2 do 3 godzin.
Wyjąć żeberka i włożyć do foliowej łódki.
Dodaj kilka uncji soku jabłkowego.
Zamknij łódkę foliową.
Wróć do wędzarni, aż mięso osiągnie 130°F.
FTC od jednej do dwóch godzin.
Umieść żeberka pod bardzo gorącym grillem na 1-2 minuty, aby były chrupiące.
Dąb
Drewno
Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.
Shop Now