Wędzony Chili con Carne Przepis
Wcześniej palić mieloną wołowinę, cebulę i paprykę, a ten przepis chili da to dymowanie ogniska. Możesz użyć wyboru, ale Oak Bisquettes działają dobrze. Ciemne mocne piwo i kilka ciemnych chipsów czekoladowych uzupełniłyby unikalny smak.
Ingredients
1½ Kilogram wołowiny - mielony (użyłem karkówki)
1 Duża żółta cebula – pokrojona w kostkę
1 Zielona papryka – pokrojona w kostkę
5 ząbków czosnku - posiekanych
1 (14 uncji) puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szklanki wywaru warzywnego
½ Cup Stout (lub inne ciemne, mocne piwo; ja użyłem Guinnessa)
2 łyżki cayenne
2 łyżki kminku
1 łyżeczka nasion selera
1 łyżka oregano
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 Puszka czarnej fasoli
1 Puszka fasoli
15 G posiekanej gorzkiej czekolady lub kawałków ciemnej czekolady
Kolendra i zielona cebula
Bisquettes Bradley Flavour - Dąb
Preparation
Rozgrzej wędzarnię z biszkietami dębowymi do temperatury 250°F.
Połóż wołowinę na aluminiowej tacy.
Połóż cebulę i paprykę na perforowanej aluminiowej tacy.
Umieść obie tace w nagrzanej wędzarni i wędź przez 1,5 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350°F.
Wołowinę, sos i warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub piekarniku holenderskim.
Dodać czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, bulion, stout i przyprawy, następnie wymieszać.
Piec w piekarniku bez przykrycia przez 1-1,5 godziny.
Wymieszaj fasolę i czekoladę. Gotuj przez kolejne 20-30 minut.
Udekoruj kolendrą i zieloną cebulą, a następnie podawaj.
Dąb
Drewno
Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.
Shop Now