Bowl of smoked chili con carne

Wędzony Chili con Carne Przepis



Wcześniej palić mieloną wołowinę, cebulę i paprykę, a ten przepis chili da to dymowanie ogniska. Możesz użyć wyboru, ale Oak Bisquettes działają dobrze. Ciemne mocne piwo i kilka ciemnych chipsów czekoladowych uzupełniłyby unikalny smak.

Ingredients

1½ Kilogram wołowiny - mielony (użyłem karkówki)

1 Duża żółta cebula – pokrojona w kostkę

1 Zielona papryka – pokrojona w kostkę

5 ząbków czosnku - posiekanych

1 (14 uncji) puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 szklanki wywaru warzywnego

½ Cup Stout (lub inne ciemne, mocne piwo; ja użyłem Guinnessa)

2 łyżki cayenne

2 łyżki kminku

1 łyżeczka nasion selera

1 łyżka oregano

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czarnego pieprzu

1 Puszka czarnej fasoli

1 Puszka fasoli

15 G posiekanej gorzkiej czekolady lub kawałków ciemnej czekolady

Kolendra i zielona cebula

Bisquettes Bradley Flavour - Dąb

Preparation

Rozgrzej wędzarnię z biszkietami dębowymi do temperatury 250°F.

Połóż wołowinę na aluminiowej tacy.

Połóż cebulę i paprykę na perforowanej aluminiowej tacy.

Umieść obie tace w nagrzanej wędzarni i wędź przez 1,5 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 350°F.

Wołowinę, sos i warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub piekarniku holenderskim.

Dodać czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, bulion, stout i przyprawy, następnie wymieszać.

Piec w piekarniku bez przykrycia przez 1-1,5 godziny.

Wymieszaj fasolę i czekoladę. Gotuj przez kolejne 20-30 minut.

Udekoruj kolendrą i zieloną cebulą, a następnie podawaj.

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now