Smoked Pizza Bombs Recipe
Meatballs are perfect for a snack or in a pasta dish. Same with these Smoked Pizza Bombs, filled with cheese, pepperoni and olives. Drizzle some pizza sauce on top of the meatballs and serve hot!
Ingredients
2 funty mielonej wołowiny
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki czosnku w proszku
½ łyżeczki proszku cebulowego
1 ½ szklanki startego sera mozzarella
¾ szklanki pepperoni – pokrojonej w kostkę
½ szklanki zielonych oliwek – pokrojonych w kostkę
1 szklanka sosu do pizzy
Bisquettes o smaku Bradley
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.
W małej misce wymieszaj mieloną wołowinę, oregano, sól, proszek czosnkowy i proszek cebulowy, aż dokładnie się połączą.
W misce wymieszaj startą mozzarellę, pepperoni i zielone oliwki.
Weź małą garść mieszanki mięsnej i uformuj klopsiki o średnicy około 1,5 cala. Kciukiem zrób małe wgłębienie na środku. Włóż trochę sera, pepperoni i oliwy do wgłębienia i zawiń mięso wokół mieszanki sera, tak aby było przykryte.
Obiema rękami zwiń mięso tak, aby było w miarę okrągłe. Umieść klopsiki na stojakach wędzarni Bradley. Zrób to z pozostałym mięsem i serem.
Umieść stojaki do palenia w wędzarni Bradley. Wędź klopsiki, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 50°F, przez około 2,5 godziny.
Posmaruj klopsiki odrobiną sosu do pizzy i podawaj na gorąco!
Przepis autorstwa: Steve Cylka