Smoked Pizza Bombs

Smoked Pizza Bombs Recipe



Meatballs are perfect for a snack or in a pasta dish. Same with these Smoked Pizza Bombs, filled with cheese, pepperoni and olives. Drizzle some pizza sauce on top of the meatballs and serve hot!

Ingredients

2 funty mielonej wołowiny

1 łyżeczka oregano

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki czosnku w proszku

½ łyżeczki proszku cebulowego

1 ½ szklanki startego sera mozzarella

¾ szklanki pepperoni – pokrojonej w kostkę

½ szklanki zielonych oliwek – pokrojonych w kostkę

1 szklanka sosu do pizzy

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.

W małej misce wymieszaj mieloną wołowinę, oregano, sól, proszek czosnkowy i proszek cebulowy, aż dokładnie się połączą.

W misce wymieszaj startą mozzarellę, pepperoni i zielone oliwki.

Weź małą garść mieszanki mięsnej i uformuj klopsiki o średnicy około 1,5 cala. Kciukiem zrób małe wgłębienie na środku. Włóż trochę sera, pepperoni i oliwy do wgłębienia i zawiń mięso wokół mieszanki sera, tak aby było przykryte.

Obiema rękami zwiń mięso tak, aby było w miarę okrągłe. Umieść klopsiki na stojakach wędzarni Bradley. Zrób to z pozostałym mięsem i serem.

Umieść stojaki do palenia w wędzarni Bradley. Wędź klopsiki, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 50°F, przez około 2,5 godziny.

Posmaruj klopsiki odrobiną sosu do pizzy i podawaj na gorąco!

Przepis autorstwa: Steve Cylka