Wędzony Bolończyk Przepis
Czy wiesz, że można zabrać patelnię, na której stworzyłeś sos boloński bezpośrednio do palacza? Dowiedz się, jak przygotować wędzony sos boloński do podania z ulubionym makaronem. Nigdy nie możesz się pomylić z klasycznym spaghetti.
Ingredients
1 kg mielonej wołowiny
1 łyżka oliwy z oliwek
½ cebuli - posiekanej
3 ząbki czosnku - posiekane
3-4 Średniej wielkości pomidory – posiekane
500 ml sosu pomidorowego
2 łyżeczki papryki
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżka masła
Opakowanie Twojego ulubionego makaronu
Biszkiety Bradley o smaku jabłkowym
Preparation
Rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z biszkoptami o smaku jabłkowym.
W żeliwnym garnku lub głębokiej żeliwnej patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Na patelnię dodaj mieloną wołowinę, czosnek i cebulę.
Gdy wołowina się zrumieni, a cebula stanie się przezroczysta, dodaj pomidory, sos pomidorowy, paprykę, bazylię, oregano, sól i pieprz, wymieszaj.
Pozostawić na wolnym ogniu na 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdejmij żeliwny garnek z pieca i umieść go w nagrzanej wędzarni.
Wędzić przez 1–1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Gdy sos zacznie wędzić, przygotuj wybrany przez siebie makaron (zgodnie z instrukcją). Klasyczne spaghetti nigdy się nie pomyli.
Gdy sos przestanie się wędzić, zdejmij go z wędzarni i dodaj masło.
Po ugotowaniu makaron odcedzamy i podajemy ze świeżo wędzonym sosem bolońskim.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now