Smoked Bolognese Recipe

Wędzony Bolończyk Przepis



Czy wiesz, że można zabrać patelnię, na której stworzyłeś sos boloński bezpośrednio do palacza? Dowiedz się, jak przygotować wędzony sos boloński do podania z ulubionym makaronem. Nigdy nie możesz się pomylić z klasycznym spaghetti.

Ingredients

1 kg mielonej wołowiny

1 łyżka oliwy z oliwek

½ cebuli - posiekanej

3 ząbki czosnku - posiekane

3-4 Średniej wielkości pomidory – posiekane

500 ml sosu pomidorowego

2 łyżeczki papryki

1 łyżeczka suszonej bazylii

2 łyżeczki suszonego oregano

1 łyżka masła

Opakowanie Twojego ulubionego makaronu

Biszkiety Bradley o smaku jabłkowym

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do temperatury 200-225°F z biszkoptami o smaku jabłkowym.

W żeliwnym garnku lub głębokiej żeliwnej patelni rozgrzej oliwę z oliwek.

Na patelnię dodaj mieloną wołowinę, czosnek i cebulę.

Gdy wołowina się zrumieni, a cebula stanie się przezroczysta, dodaj pomidory, sos pomidorowy, paprykę, bazylię, oregano, sól i pieprz, wymieszaj.

Pozostawić na wolnym ogniu na 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zdejmij żeliwny garnek z pieca i umieść go w nagrzanej wędzarni.

Wędzić przez 1–1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Gdy sos zacznie wędzić, przygotuj wybrany przez siebie makaron (zgodnie z instrukcją). Klasyczne spaghetti nigdy się nie pomyli.

Gdy sos przestanie się wędzić, zdejmij go z wędzarni i dodaj masło.

Po ugotowaniu makaron odcedzamy i podajemy ze świeżo wędzonym sosem bolońskim.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now