Smoked Beef, Pork and Jalapeno Stick Recipe

Wędzony Wołowina, wieprzowina i jalapeno Przepis na kij



Weź swoje kubki smakowe na pikantną przygodę z naszą wędzoną wołowiną, wieprzowiną i patyczkami jalapeno! Te pełne białka przekąski pękają z dymnym smakiem i kopnięciem ciepła z Jalapenos, dzięki czemu są idealnym dodatkiem do każdego dnia w dniu gry lub przekąsek.

Ingredients

9 funtów mielonej wołowiny; albo 85/15, albo 90/10 chude

1 funt tyłka wieprzowego lub wstępnie zmielonej, niesezonowanej wieprzowiny

Osłonka kolagenowa 7-19 mm lub owcza lub wieprzowa 26 mm

Przyprawa:

1 szklanka zimnej wody destylowanej

1 szklanka odtłuszczonego mleka w proszku

5 łyżek soli

2 łyżeczki kuracji nr 1 (płaskie łyżeczki)

4 łyżki każdej sproszkowanej papryczki jalapeno, suszonej papryczki jalapeno i suszonej papryki (około ¼ szklanki)

2 łyżki papryki

2 łyżeczki granulowanego czosnku

2 łyżeczki ziela angielskiego

Preparation

Zmiel lub wymieszaj wstępnie zmielone mięso. W osobnej misce wymieszaj wszystkie suche składniki z wodą i dobrze wymieszaj. Wlać mieszaninę do mięsa i bardzo dobrze wymieszać. Następnie do nadziewarki wkładamy masę mięsną, nadziewając osłonki na dowolną długość. Nadziewane osłonki wkładamy do lodówki na noc.

Rozgrzej wędzarnię do 130°F (włączony generator dymu, ALE BEZ DYMU). Otwór wentylacyjny otwarty w 1/2, bez wody w patelni. Zawieś patyczki w wędzarni na godzinę lub do momentu, aż osłonki będą suche w dotyku. Następnie podnieś temperaturę do 150°F i rozpocznij nakładanie dymu na 2 godziny. Po trzeciej godzinie zwiększ temperaturę do 50°C i wędź przez kolejne 2 godziny. Kontynuuj podgrzewanie do 170°F, aż wewnętrzna temperatura pałeczek osiągnie 152°F – 155°F.

Po osiągnięciu temperatury wewnętrznej wyłącz generator ciepła i dymu.

Rozbij drzwi i pozwól patyczkom zwisać, aż wyschną i będą chłodne w dotyku; następnie wyjmij je z wędzarni. Nie ma potrzeby brać ich pod prysznic.

Przytnij patyczki do dowolnej długości i zapieczętuj próżniowo. Można je zamrażać do 6 miesięcy.

Uwaga: jeśli zamierzasz przechowywać kilka pałeczek w lodówce, użyj szklanego lub plastikowego pojemnika galonowego z otworami w górnej części, aby zapewnić cyrkulację powietrza. Zamknięta torebka z zamkiem błyskawicznym spowoduje pleśń i zepsucie.

Dodatkowe informacje o przepisie:

Jeśli chcesz, możesz użyć 9 funtów dziczyzny i 1 funt tłuszczu wołowego zamiast mielonej wołowiny i mielonej wieprzowiny.

Od NePaSmokera