Smoked Cajun Beef Jerky

Wędzony Cajun wołowina Jerky Przepis



Aby uzyskać najlepsze wyniki tego wędzonego przepisu Cajun wołowiny, zachowaj proste i użyj zaledwie kilku przypraw. Jerky jest gotowy, gdy kilka włókien mięśni strzępionych po zgięciu. Jeśli chcesz, aby twój jadący wytrzymał dłużej, pal, aż pęknie po zgięciu.

Ingredients

1 funt mostka wołowego

½ szklanki zimnej wody

¼ szklanki białego octu

1 łyżeczka soli koszernej

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 łyżeczki pieprzu cayenne

½ łyżeczki płatków czerwonej papryki

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka chrzanu

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Mięso włóż do zamrażarki na 1-2 godziny, aby ułatwić krojenie.

Połączyć pozostałe składniki marynaty i odstawić.

Wyjmij mięso z zamrażarki i odetnij tłuszcz z zewnątrz.

Pokrój w ¼-calowe paski wraz z ziarnami. Podczas krojenia usuń tłuszcz (marmurkowy tłuszcz nie musi być wycinany).

Pokroić na kawałki o mniej więcej równej wielkości.

Do marynaty dodać pokrojoną wołowinę.

Marynuj w lodówce przez minimum 6 godzin (a jeszcze lepiej przez noc lub 24 godziny).

Odcedź nadmiar marynaty z pasków mięsa i osusz.

Połóż paski na tacach siatkowych lub zawieś w wędzarni.

Suszyć w temperaturze 100-130°F bez dymu, aby wysuszyć powierzchnię mięsa (około godziny, w połowie procesu suszenia odwrócić na drugą stronę, jeśli suszone mięso leży na tacach i nie wisi).

Rozpocznij wędzenie i podnieś temperaturę do 50°F i wędź przez 2-4 godziny przy użyciu Bisquettes Mesquite Flavour, w zależności od wielkości pasków.

W razie potrzeby obracaj suszone paski podczas całego procesu wędzenia, aby zapewnić równomierne wyschnięcie.

Jerky jest gotowy, gdy przy zginaniu postrzępi się kilka włókien mięśniowych. Jeśli chcesz, aby suszone mięso przetrwało dłużej, pal, aż pęknie przy zgięciu.

Przepis: Lena Clayton

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now