Wędzony Pociągnięta wołowina Przepis
Wszyscy wiedzą, jak dobre wieprzowinowe niewielkie jest w Bradley! Mmmmmmm… dobrze! Nigdy nie zacząłem próbować ciągniętej wołowiny, więc postanowiłem to zrobić w ten weekend i muszę powiedzieć, że to nie było rozczarowanie! Okazało się fantastyczne! Oto jak poszło.
Ingredients
Ocet jabłkowy
6 – 10 funtów pieczeni karkówki wołowej
Pocieranie żeber Dubby'ego:
1 C cukru
½ C papryki
¼ C soli (można użyć soli o obniżonej zawartości sodu)
3 łyżki czarnego pieprzu
Po 2 łyżki proszku z nasion selera, proszku czosnkowego, proszku cebulowego i proszku chili
1 łyżeczka kminku i ½ łyżeczki cayenne
(Wystarczy na 10-funtowy uchwyt)
Preparation
Połącz wszystkie suche składniki w misce i dobrze wymieszaj.
Wszelkie pozostałości po wcieraniu można przechowywać w szczelnym pojemniku.
Następnie umyj powierzchnię mięsa octem jabłkowym i nałóż nacieranie.
Umieścić w nagrzanej do 210°F wędzarni i nakładać na 4 godziny dym hikorowy.
Gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 160°F, wyjmij mięso z wędzarni na foliową patelnię z odrobiną soku jabłkowego i przykryj folią.
Wróć do wędzarni i kontynuuj gotowanie, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C. Wyjmij z wędzarni i FTC na 3 lub więcej godzin.
Jeśli chcesz, możesz zmierzyć temperaturę wewnętrzną do 200°F – 205°F.
Całkowity czas wyniósł około 20 godzin plus FTC przez kolejne 3 godziny.
Rozdrobnić dwoma widelcami. Podawać jako część dania głównego lub używać do kanapek.
Zamroź resztki do późniejszego wykorzystania.
Od pana Walleye'a
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now