Pulled Beef

Wędzony Pociągnięta wołowina Przepis



Wszyscy wiedzą, jak dobre wieprzowinowe niewielkie jest w Bradley! Mmmmmmm… dobrze! Nigdy nie zacząłem próbować ciągniętej wołowiny, więc postanowiłem to zrobić w ten weekend i muszę powiedzieć, że to nie było rozczarowanie! Okazało się fantastyczne! Oto jak poszło.

Ingredients

Ocet jabłkowy

6 – 10 funtów pieczeni karkówki wołowej

Pocieranie żeber Dubby'ego:

1 C cukru

½ C papryki

¼ C soli (można użyć soli o obniżonej zawartości sodu)

3 łyżki czarnego pieprzu

Po 2 łyżki proszku z nasion selera, proszku czosnkowego, proszku cebulowego i proszku chili

1 łyżeczka kminku i ½ łyżeczki cayenne

(Wystarczy na 10-funtowy uchwyt)

Preparation

Połącz wszystkie suche składniki w misce i dobrze wymieszaj.

Wszelkie pozostałości po wcieraniu można przechowywać w szczelnym pojemniku.

Następnie umyj powierzchnię mięsa octem jabłkowym i nałóż nacieranie.

Umieścić w nagrzanej do 210°F wędzarni i nakładać na 4 godziny dym hikorowy.

Gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 160°F, wyjmij mięso z wędzarni na foliową patelnię z odrobiną soku jabłkowego i przykryj folią.

Wróć do wędzarni i kontynuuj gotowanie, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 60°C. Wyjmij z wędzarni i FTC na 3 lub więcej godzin.

Jeśli chcesz, możesz zmierzyć temperaturę wewnętrzną do 200°F – 205°F.

Całkowity czas wyniósł około 20 godzin plus FTC przez kolejne 3 godziny.

Rozdrobnić dwoma widelcami. Podawać jako część dania głównego lub używać do kanapek.

Zamroź resztki do późniejszego wykorzystania.

Od pana Walleye'a

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now