Smoked Lancaster County Dried Beef Recipe

Wędzone hrabstwo Lancaster Suszona wołowina Przepis



Wędzona wędzona wołowina hrabstwa Lancaster jest powolnym wysuszonym i powolnym przysmakiem z głęboko dymnym smakiem. Możesz pokroić go cienko i podawać jako mięso delikatesowe. Możesz również użyć go w sosie lub podać jako kremową suszoną wołowinę na tostach, herbatnikach i frytkach. Oczywiście możesz mieć kupowane w sklepie. Jednak nic nie jest w porównaniu do tego, który jest domowy.

Ingredients

Okrągłe pieczenie wołowe o wadze 3–5 funtów

1 łyżka Tenderquick na każdy funt wołowiny

1 łyżka brązowego cukru na każdy funt wołowiny

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

3 liście laurowe (zmiażdżone)

1 Suszona papryczka chili (rozgnieciona)

10 jagód jałowca (rozgniecionych)

Preparation

Dobrze obierz wołowinę z całego tłuszczu i ścięgien.

Wszystkie składniki kuracji wymieszaj ze sobą w misce.

Natrzeć utwardzaczem całą powierzchnię mięsa. Dobrze pokryj. Umieść pieczeń wraz z pozostałą przyprawą w galonowym woreczku strunowym. Włóż torebkę do lodówki na 12 dni, obracając co kilka dni.

Palę przy 130°F (54.4°C) przez 8-12 godzin.

Podbijam palacza do 160°F (71.1°C). I wędzić, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 135°F (57.2°C) .

Pieczeń ponownie włóż do lodówki (bez przykrycia) na 5 dni, aby wyschła przed pokrojeniem.

Pokrój w cienkie plasterki.

Jeśli nie czujesz się komfortowo w temperaturze 135°F (57,2°C) temperatura wewnętrzna, gotuj, aż osiągnie 140°F (60,5°C).°C).