Wędzone hrabstwo Lancaster Suszona wołowina Przepis
Wędzona wędzona wołowina hrabstwa Lancaster jest powolnym wysuszonym i powolnym przysmakiem z głęboko dymnym smakiem. Możesz pokroić go cienko i podawać jako mięso delikatesowe. Możesz również użyć go w sosie lub podać jako kremową suszoną wołowinę na tostach, herbatnikach i frytkach. Oczywiście możesz mieć kupowane w sklepie. Jednak nic nie jest w porównaniu do tego, który jest domowy.
Ingredients
Okrągłe pieczenie wołowe o wadze 3–5 funtów
1 łyżka Tenderquick na każdy funt wołowiny
1 łyżka brązowego cukru na każdy funt wołowiny
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
3 liście laurowe (zmiażdżone)
1 Suszona papryczka chili (rozgnieciona)
10 jagód jałowca (rozgniecionych)
Preparation
Dobrze obierz wołowinę z całego tłuszczu i ścięgien.
Wszystkie składniki kuracji wymieszaj ze sobą w misce.
Natrzeć utwardzaczem całą powierzchnię mięsa. Dobrze pokryj. Umieść pieczeń wraz z pozostałą przyprawą w galonowym woreczku strunowym. Włóż torebkę do lodówki na 12 dni, obracając co kilka dni.
Palę przy 130°F (54.4°C) przez 8-12 godzin.
Podbijam palacza do 160°F (71.1°C). I wędzić, aż wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 135°F (57.2°C) .
Pieczeń ponownie włóż do lodówki (bez przykrycia) na 5 dni, aby wyschła przed pokrojeniem.
Pokrój w cienkie plasterki.
Jeśli nie czujesz się komfortowo w temperaturze 135°F (57,2°C) temperatura wewnętrzna, gotuj, aż osiągnie 140°F (60,5°C).°C).