alt="Smoked beef tenderloin"

Wędzony Polędwica wołowa Przepis



Dowiedz się, jak palić idealną pieczeń wołowiny wołowej z Bradley Paler i Chef Ted Reader. Czytelnik szefa kuchni pokazuje nam swoje tajemnice, jeśli chodzi o tworzenie wędzonej polędwicy wołowej, która jest soczysta i soczysta, i nie martw się, palacz mięsa Bradleya sprawia, że ​​ten przepis jest przyjemny i prosty.

Zacznij od środkowej pieczeni. Następnie przelew go mieszanką czosnku, miodu, ziół i odrobiny musztardy i Armagnac. Następnie nałóż ładną pocieranie pieprzu i wstrzykaj pieczeń polędwicy stopionym masłem i mieszanką Armagnac. Włóż pieczeń do palacza Bradleya i zacznij palić przy użyciu specjalnych mieszanek Bradley Smoker. Palą wołowinę wołową przez około 1,5-2 godziny, a voila, masz idealną, soczystą pieczeń wędzonej wołowiny wołowiny, która z pewnością zadowolą ciebie i gości z domu (to znaczy, jeśli naprawdę chcesz się podzielić)!

Ingredients

Pieczeń z polędwicy wołowej cięta na środku, około 1 ½ – 2 funtów, pokrojona w kratkę (Wskazówka: możesz poprosić o to swojego rzeźnika)

4 Nacieranie pieprzem:

2 łyżki każdego z popękanych ziaren czarnego pieprzu, popękanych ziaren różowego pieprzu, popękanych ziaren białego pieprzu, popękanych ziaren pieprzu syczuańskiego

1 łyżka soli koszernej

Ziołowa polewa musztardowo-czosnkowa:

8 Ząbków świeżego czosnku, posiekanych

¼ szklanki posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, rozmaryn, tymianek).

Po 2 łyżeczki gorącej musztardy angielskiej i miodu

1 łyżka oliwy z oliwek i 2 uncje armaniaku

Preparation

4 Nacieranie pieprzem:

W misce wymieszaj 4 ziarna pieprzu i sól koszerną. Odłożyć na bok.

Baza musztardy ziołowo-czosnkowej:

W małej misce wymieszaj czosnek, zioła, musztardę, miód, oliwę z oliwek i Armagnac. Wymieszaj i odłóż na bok.

Wstrzyknięcie masła Armagnac:

W małym garnku na średnim ogniu rozpuść jedną kostkę masła, dodaj 1 uncję armaniaku i odłóż na bok, utrzymując ciepło.

Ustaw Bradley Smoker zgodnie z instrukcją producenta.

Ustaw temperaturę na 230°F.

Weź polędwicę wołową i posmaruj ją polewą ziołowo-czosnkowo-musztardową, następnie natrzyj ją 4 papryczką, mocno dociskając, aby papryka przylegała. Wstrzyknij mieszaninę masła Armagnac i umieść w wędzarni.

Ustaw termometr na temperaturę wewnętrzną 135°F. Wędź przez 1½ – 2 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 135°F.

Podczas wędzenia wstrzykuj masło Armagnac do polędwicy wołowej, gdy zacznie się wędzić.

Wyjmij z wędzarni. Pozwól mięsu odpocząć przez 5-10 minut.

Pokrój i podawaj.

Specjalny
Mieszanka

Specjalna mieszanka bisquettes dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now