Wędzony Polędwica wołowa Przepis
Dowiedz się, jak palić idealną pieczeń wołowiny wołowej z Bradley Paler i Chef Ted Reader. Czytelnik szefa kuchni pokazuje nam swoje tajemnice, jeśli chodzi o tworzenie wędzonej polędwicy wołowej, która jest soczysta i soczysta, i nie martw się, palacz mięsa Bradleya sprawia, że ten przepis jest przyjemny i prosty.
Zacznij od środkowej pieczeni. Następnie przelew go mieszanką czosnku, miodu, ziół i odrobiny musztardy i Armagnac. Następnie nałóż ładną pocieranie pieprzu i wstrzykaj pieczeń polędwicy stopionym masłem i mieszanką Armagnac. Włóż pieczeń do palacza Bradleya i zacznij palić przy użyciu specjalnych mieszanek Bradley Smoker. Palą wołowinę wołową przez około 1,5-2 godziny, a voila, masz idealną, soczystą pieczeń wędzonej wołowiny wołowiny, która z pewnością zadowolą ciebie i gości z domu (to znaczy, jeśli naprawdę chcesz się podzielić)!
Ingredients
Pieczeń z polędwicy wołowej cięta na środku, około 1 ½ – 2 funtów, pokrojona w kratkę (Wskazówka: możesz poprosić o to swojego rzeźnika)
4 Nacieranie pieprzem:
2 łyżki każdego z popękanych ziaren czarnego pieprzu, popękanych ziaren różowego pieprzu, popękanych ziaren białego pieprzu, popękanych ziaren pieprzu syczuańskiego
1 łyżka soli koszernej
Ziołowa polewa musztardowo-czosnkowa:
8 Ząbków świeżego czosnku, posiekanych
¼ szklanki posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, rozmaryn, tymianek).
Po 2 łyżeczki gorącej musztardy angielskiej i miodu
1 łyżka oliwy z oliwek i 2 uncje armaniaku
Preparation
4 Nacieranie pieprzem:
W misce wymieszaj 4 ziarna pieprzu i sól koszerną. Odłożyć na bok.
Baza musztardy ziołowo-czosnkowej:
W małej misce wymieszaj czosnek, zioła, musztardę, miód, oliwę z oliwek i Armagnac. Wymieszaj i odłóż na bok.
Wstrzyknięcie masła Armagnac:
W małym garnku na średnim ogniu rozpuść jedną kostkę masła, dodaj 1 uncję armaniaku i odłóż na bok, utrzymując ciepło.
Ustaw Bradley Smoker zgodnie z instrukcją producenta.
Ustaw temperaturę na 230°F.
Weź polędwicę wołową i posmaruj ją polewą ziołowo-czosnkowo-musztardową, następnie natrzyj ją 4 papryczką, mocno dociskając, aby papryka przylegała. Wstrzyknij mieszaninę masła Armagnac i umieść w wędzarni.
Ustaw termometr na temperaturę wewnętrzną 135°F. Wędź przez 1½ – 2 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 135°F.
Podczas wędzenia wstrzykuj masło Armagnac do polędwicy wołowej, gdy zacznie się wędzić.
Wyjmij z wędzarni. Pozwól mięsu odpocząć przez 5-10 minut.
Pokrój i podawaj.
Specjalny
Mieszanka
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now