Smoked Corned Beef Recipe

Wędzony Peklowana wołowina Przepis



Delektuj się bogatymi smakami naszego przepysznego przepisu na mostek wołowy. Dzięki doskonałej zawartości tłuszczu i fachowo pokrojonej tkliwości, nasz surowy mostek wołowiny 750G (1½ funta) jest nieodpartym uczciem. Powoli wędzone do perfekcji przez 5-6 godzin, osiąga kuszące 70 ° C (160 ° F), zapewniając pyszne i zadymione doświadczenie, które sprawi, że pragniesz więcej.

Ingredients

Mostek jest dobrym kawałkiem do produkcji peklowanej wołowiny, ponieważ ma dobrą zawartość tłuszczu. Ważne jest również, aby pokroić peklowaną wołowinę wzdłuż włókien. Będziesz potrzebować 750 g (1½ funt) surowy mostek z peklowanej wołowiny.

Preparation

Rozgrzej wędzarnię do około 100°C (220°F).

Częściowo otwórz przepustnicę i zmniejsz temperaturę o stopień lub dwa do 90°C (190°F).

Surowe mięso ułożyć na natłuszczonej ruszcie.

Wędzić przez 5–6 godzin lub do momentu, aż mięso będzie ugotowane. Termometr do mięsa błyskawicznego powinien wskazywać 70°C (160°F). Czas gotowania będzie się różnić w zależności od pogody i warunków wiatrowych. Na życzenie dym można wyłączyć po 4 godzinach lub po osiągnięciu pożądanego zadymienia.

Pokrój bardzo cienko w poprzek włókien.

Przechowywać w lodówce.