Hickory Smoked Beef Jerky Recipe

Hickory wędził Suszona Wołowina Przepis



Wypróbuj ten puszkowy przepis wędzoną wędzoną wołową hikory. Cała sól w sosie sojowym i teriyaki będzie działać jak lekarstwo na mięso. Po marynowaniu dym/sucha w jakiejś hikorii w 160 stopniach przez 6 do 8 godzin. Robi to około 5 funtów mięsa. Użyłem okręgu, ale wykonuje to naprawdę niezłą robotę, jeśli używasz również mostka. Niektórzy nie lubią Teriyaki, ale zdecydowanie warto spróbować. Dodaj więcej cayenne lub gorącego sosu do lekarstwa, jeśli lubisz trochę więcej ciepła. Lub możesz posypać płatkami pieprzu lub mielonymi płatkami pieprzu na plasterki, zanim wysuszysz je w palaczu.

Wszystkie składniki mogą być mniej więcej, ponieważ pragniesz własnego gustu, z wyjątkiem soi i Worcestershire, co może być więcej. Musisz mieć wystarczającą ilość płynu, aby zakryć mięso. Brązowy cukier i syrop kukurydziany lub melasa mogą polegać na smakowaniu słodyczy lub wcale nie stosowane.

Ingredients

Niektóre oczka o okrągłym cięciu i grubości 3/16 cala

15 – 20 uncji Sos sojowy – dowolnej marki

15 uncji Sos Worcestershire – Lea i Perrins – Preferowany

15 – 20 uncji Sos Teriyaki – dowolnej marki

2 – 4 łyżki ciemnobrązowego cukru – dowolnej marki

2 – 4 łyżki czosnku w proszku – dowolnej marki

2 – 4 łyżki proszku cebulowego – dowolnej marki

2 – 4 łyżeczki pieprzu cayenne – dowolnej marki

5 uncji butelka Liquid Smoke – Dowolna marka, dowolny rodzaj – możesz to pominąć, jeśli wędzisz mięso.

2 – 4 uncje Ciemny syrop kukurydziany lub melasa dla jeszcze lepszego smaku – dowolnej marki

1 – Bardzo ostry nóż

Preparation

Do pojemnika włóż wszystkie płynne składniki. Preferowane jest z pokrywką lub przykryć folią.

Teraz dodaj wszystkie pozostałe składniki do pojemnika i często mieszaj.

Odetnij jak najwięcej tłuszczu z mostka lub wybranego mięsa. To tłuszcz znajdujący się w mięsie ulegnie zepsuciu (zjełczeniu), a nie tłuszcz
mięso.

Mięso należy pokroić w możliwie cienkie plasterki (ok. 3/16 cala).
Aby ułatwić cienkie plasterki mięsa, zamrażaj, aż utworzą się kryształki lodu.
Pozwala to na uzyskanie większej liczby plasterków i szybszy czas suszenia. Włożyć do marynaty pokrojone w plasterki.

Upewnij się, że całe mięso jest pokryte składnikami i od czasu do czasu mieszaj, aby upewnić się, że wszystkie obszary są pokryte
mięso miało kontakt z marynatą.

Przykryj i przechowuj w lodówce przez 24 godziny lub dłużej, od czasu do czasu potrząsając lub mieszając mięsem jeszcze co najmniej 2 razy.

Po marynowaniu wędzić/suszyć w hikory w temperaturze 160 stopni przez 6 do 8 godzin.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now