Wędzone odwrotne Tomahawk stek Przepis
Dowiedz się, jak zrobić wędzony stek Tomahawk, jeden z najsmaczniejszych kawałków wołowiny.
Wskazówka: stek marynaty przez 48 godzin za pomocą 1 galonowej torby zamka. Dokładaj na wolnym ogniu marynaty przez minimum 10 minut, aby upewnić się, że zawartość alkoholu gotuje się.
Ingredients
1 szklanka ketchupu
1 uncja białego rumu
¼ szklanki melasy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka sosu Worcestershire
1 łyżka sosu sojowego
½ łyżeczki mielonego pieprzu
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu cayenne
¼ szklanki octu balsamicznego
1 łyżka posiekanej cebuli
Preparation
Wszystkie marynowane składniki wymieszaj razem w rondlu i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Przed użyciem odczekaj 5 do 10 minut.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 107,8°C, dopraw stek ze wszystkich stron solą i pieprzem. Umieścić w wędzarni z sondą termometru w celu monitorowania temperatury wewnętrznej.
Po 60 minutach w wędzarni przewróć stek. Gdy stek osiągnie temperaturę wewnętrzną 57,2°C, zdejmij wędzarnię.
Rozgrzej grill i obsmaż stek z obu stron. Obsmaż stek z obu stron przez 15 do 20 sekund. połóż 2 łyżki masła na wierzchu steku. Odpocznij 10 minut i podawaj!
Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa