Smoked Reverse Seared Tomahawk Steak Recipe

Wędzone odwrotne Tomahawk stek Przepis



Dowiedz się, jak zrobić wędzony stek Tomahawk, jeden z najsmaczniejszych kawałków wołowiny.

Wskazówka: stek marynaty przez 48 godzin za pomocą 1 galonowej torby zamka. Dokładaj na wolnym ogniu marynaty przez minimum 10 minut, aby upewnić się, że zawartość alkoholu gotuje się.

Ingredients

1 szklanka ketchupu

1 uncja białego rumu

¼ szklanki melasy

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka sosu Worcestershire

1 łyżka sosu sojowego

½ łyżeczki mielonego pieprzu

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki pieprzu cayenne

¼ szklanki octu balsamicznego

1 łyżka posiekanej cebuli

Preparation

Wszystkie marynowane składniki wymieszaj razem w rondlu i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Przed użyciem odczekaj 5 do 10 minut.

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 107,8°C, dopraw stek ze wszystkich stron solą i pieprzem. Umieścić w wędzarni z sondą termometru w celu monitorowania temperatury wewnętrznej.

Po 60 minutach w wędzarni przewróć stek. Gdy stek osiągnie temperaturę wewnętrzną 57,2°C, zdejmij wędzarnię.

Rozgrzej grill i obsmaż stek z obu stron. Obsmaż stek z obu stron przez 15 do 20 sekund. połóż 2 łyżki masła na wierzchu steku. Odpocznij 10 minut i podawaj!

Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa