Smoked Cheese Dogs Recipe

Wędzony Psy serowe Przepis



Ten przepis na wędzonych serów jest jednym z moich ulubionych przepisów na kiełbasę wędzalni. Pochodzi z książki Eldona R. Cutlipa „Sausage & Jerky Handbook”. To świetna książka dla każdego, kto jest zainteresowany stworzeniem własnego szarpnięcia i/lub kiełbasy.

Procedura Eldona dla serów jest pełne ugotowanie kiełbasy (155 f) w palaczu. I możesz je zjeść gorąco lub zimno. Przekonałem się, że ten przepis działa bardzo dobrze, wykonując pół-moterski dym, który utrzymuje go jako świeżą kiełbasę (nie w pełni ugotowaną). A potem możesz go przygotować metodą, którą wyjaśnię po przepisie.

Zazwyczaj lubię używać łosia i/lub karibu. Czasami dodaję małego czarnego niedźwiedzia, oprócz wieprzowiny i odrobinę dodatków wołowych.

Ingredients

Na 10 # partii Cheese Dogs:

6 funtów chudego mięsa z 2 funtami tyłka i 2 funtami kawałków wołowiny.

2 łyżeczki soli peklowanej (proszek praski nr 1)

4 łyżki soli koszernej

1 łyżka kolendry

1 łyżka białego pieprzu

2 łyżki czosnku w proszku

2 łyżki labiryntu

2 łyżki proszku cebulowego

2 łyżeczki curry w proszku

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 łyżeczka pieprzu cayenne

1 łyżka całej gorczycy (mielonej, jeśli wolisz)

¼ szklanki sproszkowanej dekstrozy

¼ szklanki syropu kukurydzianego w postaci stałej

½ szklanki odtłuszczonego mleka w proszku (drobno zmielonego na kiełbasę)

¾ funta średniego sera Cheddar, posiekanego

¾ funta ostrego sera Cheddar, posiekanego

Do tego przepisu zazwyczaj używam osłonek wieprzowych (35 mm), ale możliwe jest użycie osłonek baranich (22 mm) na długość stopy.

Preparation

Po nadziewaniu włóż ogniwa do wanny i pozostaw na noc w lodówce.

Następnie wychodzą i suszą się na powietrzu przez około godzinę, a następnie trafiają do BS.

Daj im ½ godzina 100°F i bez dymu, następnie 1 godz. w 120°F (otwarty całkowicie otwór wentylacyjny) z 3 krążkami Hickory. Następnie obracaj stojaki i kolejną godzinę z 3 krążkami (Vent otwarte) o godzinie 120°F.

Wyłącz stację BS, otwórz drzwi, a gdy ogniwa ostygną, zostaną uszczelnione próżniowo lub ugotowane.

Przy tak niskiej temperaturze nie trzeba ich myć, osłonka dopasuje się do kiełbasy.

Gotowanie:

Jedną z metod jest gotowanie kiełbasy w garnku. Dodaj kilka pokrojonych w plasterki średniej białej cebuli i 2 butelki wybranego piwa.

Gdy piwo i cebula osiągną średnią temperaturę (1 godzina), dodaj kiełbasę i gotuj przez 45 minut. Następnie weź kiełbasę, aby rozgrzać grill, aby ją przyrumienić, po osiągnięciu 155°F. Wracają do garnka i gotują się na wolnym ogniu, gotowe do spożycia.

Do przypraw dodaj trochę kiszonej kapusty, surowej cebuli, chrzanu itp.

Bardzo smaczne jest także samo ich ugotowanie na grillu lub podsmażenie na patelni

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now