Pumped Smoked Dried Beef Recipe

Wędzone pompowane Suszona wołowina Przepis



Aby wykonać ten przepompowany wędzony suszony przepis wołowiny, powinieneś użyć okrągłego, palowego pieczenia, dna lub górnej okrągłej pieczeni. Im szczuplej, tym lepiej. Będziesz także potrzebować brązowego cukru, wody i wtryskiwacza mięsa. Jeśli mięso waży 10#, musisz pompować 10% solanki lub 1# do mięsa. Pieczeń waży 11# po zakończeniu. Pamiętaj, aby wstrzykiwać wszystkie strony pieczeni. Wychodząc z palacza, włóż do lodówki, aby się ochłodzić. Pokrój cienki, aby zrobić cholerną kanapkę z suszoną wołowiną.

Ingredients

Oko okrągłe, pieczeń rumszkowa, okrągła pieczeń dolna lub górna.

Lekarstwo na brązowy cukier

Woda

Iniektor do mięsa

Preparation

Zmieszaj 1 funt brązowego cukru z ½ galona wody (½ funt z 1 litrem wody).

Dobrze wymieszaj, aby się rozpuścić.

Pompa 10%. Jeśli mięso waży 10#, będziesz musiał wpompować 10% solanki lub 1# do mięsa.

Po upieczeniu pieczeń będzie ważyć 11#.

Nałóż na pieczeń ze wszystkich stron.

Mięso nacieramy ze wszystkich stron brązowym cukrem.

Włóż pieczeń do worka i przechowuj w lodówce przez 5-7 dni. Dzięki temu mięso się zamarynuje.

Wyjmij z lodówki i opłucz zimną wodą, aby usunąć nadmiar soli.

Pieczeń włóż do woreczka z szynką lub postaw na siatce wędzarni.

Odstawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.

Rozgrzej wędzarnię 130°F (52°C).

Suszyć przez 1-2 godziny w temperaturze 140°F (60°C) w palaczu.

Sprawdź, czy powierzchnia jest sucha.

Zwiększ temperaturę do 150°F (65°C) -160°F (71°C) i wędzić przez 2 godziny lub do momentu uzyskania pożądanego koloru.

Zwiększ temperaturę do 180°F (82°C) -190°F (87.8°C) i gotuj, aż IT osiągnie 155°F (68.3°C).

Wyjmij z wędzarni i pokrój cienki plasterek, aby spróbować. Wstawić do lodówki do ostygnięcia.

Pokrój w cienkie plasterki, aby zrobić naprawdę dobrą kanapkę z suszoną wołowiną