Smoked Summer Sausage

Pikantne wędzone Letnia kiełbasa Przepis



Ten pikantny przepis na letnią kiełbasę będzie gotowy za około 4 do 5 godzin. Osiągną najlepiej ulepszony smak, jeśli użyjesz Hickory Bisquettes.

Aby przechowywać, owinąć folią, włożyć plastikowe torby i zamrozić. Wyciągnij godzinę przed podaniem, pokrój i podawaj z serem i krakersami jako przystawką.

Ingredients

2½ Kg (5 funtów) zwykłej mielonej wołowiny (nie bardzo chudej)

25 ml (5 łyżeczek) soli peklującej

18 ml (3½ łyżeczka) nasiona gorczycy

13 ml (2½ łyżeczka) gruby czarny pieprz

3 ml (½ łyżeczka) sól czosnkowa

250 ml (1 szklanka) wody

Olej do gotowania

Preparation

W dużej szklanej misce ręcznie wymieszaj wszystkie składniki.

Przykryj folią i wstaw do lodówki na 24 godziny. w tym czasie dwukrotnie mieszając.

Z mięsa uformuj 5 rolek o średnicy około 8 cm.

Ułóż bułki na natłuszczonych stojakach wędzarniczych

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 95°C do 105°C (200°F do 220°F).

Umieść bułki w wędzarni Bradley z biszkoptami o smaku Hickory.

Wędzić/gotować przez około 4 do 5 godzin. Lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże temperaturę od 70°C do 75°C (160°F do 165°F).

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now