Pepper Crusted Smoked Sirloin Tip Roast

Pieprz wędzony Pieczeni z polędwicy Przepis



Wędzona pieczona pieczona z skorupą w pochyłości nie jest łatwym krojonym mięsem do gotowania. To cięcie nie jest drogie, ale nie tak delikatne, jak inne piecze. Dlatego ważne jest, aby palić go nisko i powoli, aby zamienić go w wspaniały obiad.

Ingredients

1 Pieczona końcówka polędwicy wołowej (około 2½ do 3 funtów)

2 łyżki oliwy z oliwek

1 ½ łyżki soli morskiej

2 łyżki świeżego, grubego czarnego pieprzu

1 łyżeczka płatków chili

1 łyżeczka suszonego tymianku

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka Premium Hunter’s

Preparation

Nasmaruj oliwą całą pieczeń z polędwicy.

Przygotuj przyprawę, mieszając pozostałe składniki w małej misce.

Nacieramy przyprawą całą pieczeń.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając Premium Hunter's Blend Bisquettes lub innego wybranego bisquette.

Połóż pieczeń na stojaku wędzarniczym i wędź przez około 2,5 – 3 godziny lub do średnio wysmażonego mięsa, o temperaturze wewnętrznej 50°F.

Wyjmij pieczeń z wędzarni i odstaw na 10 minut. Pokrój i podawaj.

Przepis autorstwa: Steve Cylka

Huntera
 Mieszanka

Hunters Blend Bisquettes dla Bradley Smoker

Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.

Shop Now