Pieprz wędzony Pieczeni z polędwicy Przepis
Wędzona pieczona pieczona z skorupą w pochyłości nie jest łatwym krojonym mięsem do gotowania. To cięcie nie jest drogie, ale nie tak delikatne, jak inne piecze. Dlatego ważne jest, aby palić go nisko i powoli, aby zamienić go w wspaniały obiad.
Ingredients
1 Pieczona końcówka polędwicy wołowej (około 2½ do 3 funtów)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ½ łyżki soli morskiej
2 łyżki świeżego, grubego czarnego pieprzu
1 łyżeczka płatków chili
1 łyżeczka suszonego tymianku
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka Premium Hunter’s
Preparation
Nasmaruj oliwą całą pieczeń z polędwicy.
Przygotuj przyprawę, mieszając pozostałe składniki w małej misce.
Nacieramy przyprawą całą pieczeń.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając Premium Hunter's Blend Bisquettes lub innego wybranego bisquette.
Połóż pieczeń na stojaku wędzarniczym i wędź przez około 2,5 – 3 godziny lub do średnio wysmażonego mięsa, o temperaturze wewnętrznej 50°F.
Wyjmij pieczeń z wędzarni i odstaw na 10 minut. Pokrój i podawaj.
Przepis autorstwa: Steve Cylka
Huntera
Mieszanka
Napar z rozmarynu, tymianku i czarnego pieprzu w połączeniu z naszą parą bisquette z drewna klonowego z dziczyzną, drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną i warzywami.
Shop Now